Vučić prihvatio kandidaturu: Ne plašim se ni samog straha

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prihvatio kandidaturu te stranke za predsednika Srbije. U obraćanju članovima Glavnog odbora poručio je da je ponosan na članove SNS-a i da je zahvalan na podršci. U prethodnih četiri-pet godina uspeli smo da zemlju koja je bila na ivici bankrotstva i kolapsa, u kojoj nije bilo nade i koja nije videla budućnost, pokrenemo s mrtve tačke, a vi ste uvek znali da pokažete razliku između nas i njih, poručio je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke u obraćanju članovima Glavnog odbora SNS-a poručio je da je zahvalan na tome što su članovi SNS-a poslednjih dana i meseci, kad su shvatili kakve se opasnosti približavaju, pokazali da mogu da se suprotstave.

"Ponosan sam na vas jer ste napravili razliku između nas, kojima je stalo do Srbije, i njih, kojima su njihovi džepovi jedino bili važni. Napravili ste razliku i po tom pitanju po kojem gotovo niko nikad nije uspeo da je napravi", ističe Vučić.

Kaže da je zahvalan stranci i njenom rukovodstvu zato što su ga podržali.

"Danas da vas podsetim, od 2014, kada smo ne samo većinski već i na čelu Vlade imali našeg predstavnika, uspeli smo mnogo stvari da uradimo za našu zemlju", poručio je Vučić.

Dodaje da ne da Srbiju, jer je nisu zaslužili, poručio je lider SNS-a sa sednice Glavnog odbora stranke, koji je ozvaničio njegovu kandidaturu za predsednika Srbije.

"Hteli su moju glavu na crti, i evo, ja im na crtu izlazim", rekao je Vučić i ponovio da je odlučio da prihvati kandidaturu zato što čvrsto veruje da su ovoj zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i zato što neko mora da "stane na vrata kada na njih kuca prošlost".

Oni koji su nam već tolike godine pojeli treba da ostanu u prošlosti, rekao je i dodao da prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću. 

"Potrebni ste Srbiji, dragi prijatelji. Ako ne položite svoju žrtvu u ovaj poduhvat, na vlast će doći gori, doći će najgori i odvesti zemlju u prošlost. Ne damo im Srbiju, jer ništa za nju nisu uradili. Ponizili su je i opljačkali, a išli su okolo i ogovarali Srbiju na svakom koraku. Svoju zemlju koja im je sve dala. Zar da pred tim dnom-dna da ustuknemo, sakrijemo se u mišju rupu i predamo im rođenu zemlju", poručio je Vučić.

Kaže da je, i pored bezbroj problema i saveta, odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije, jer Srbija nema mnogo vremena.

"I na vlast ne smeju da se vrate oni koji su uništili zemlju. Takvima mora da se stane na put, da budu vraćeni tamo gde pripadaju, u političku prošlost", rekao je Vučić. 

On je naveo da veruje u budućnost i da će se zato prihvatiti tog posla u, kako kaže, teškoj i užasnoj kampanji koja ga čeka. 

"Zahvalan sam vam na podršci i ponosan na sve vas, jer smo u prethodnih 4-5 godina uspeli da zemlju, koja je bila na ivici bankrotstva i kolapsa, u kojoj nije bilo nade i koja nije videla budućnost, pokrenemo s mrtve tačke, a vi ste uvek znali da pokažete razliku između nas i njih", obratio se večeras premijer Aleksandar Vučić članovima GO stranke, koji su ga jednoglasno izabrali za predsedničkog kandidata. 

"Znali ste da napravite razliku između nas i mnogih drugih, razliku koja se ogleda u vašoj borbenosti i želji da budete na strani Srbije i onda kad smo najviše napadani i kad nisu birali reči kojima će se obraćati našim divnim članovima, jer svi ste se ujedinili u politiku očuvanja Srbije, njenog napretka", rekao je Vučić praćen aplauzom članova GO.

Dodaje da je iz godine u godinu rast naše privrede bio sve veći.

"I ne zaboravite, uspeli smo da napravimo to da imamo mir i stabilnost. Srbija je zemlja jedinstvena u Evropi jer se nalazi na evropskom putu. On je važan i dobar za našu zemlju iako ima mnogo protivnika. Srbija je jedina koja nije uvodila sankcije Rusiji i to sam rekao, dok sam ja na čelu Vlade nećemo uvoditi nikakve sankcije Rusiji", istakao je Vučić.

"SNS nije dobijao glasove na demagogiji i populizmu" 

Napominje da je SNS jedina stranka koja nije dobijala glasove na demagogiji i populizmu, na šovinizmu, lakim merama i obećanjima.

"Pobeđivali ste tako što ste radili najteže stvari, bili ste uz svoju stranku i rukovodstvo, i uz predsednika Republike, Vladu i Skupštinu", istakao je Vučić.

"Prvih pet dana odmora, jer za četiri godine nisam koristio nijedan dan, iskoristiću za kampanju, da vama koji ćete se sve vreme boriti pomognem da ne izgubimo bitku protiv onih koji bi zemlju da vrate u prošlost. Ne zaboravite da je s druge strane mnogo moćnih, da imaju silne saveznike i na sve su spremni. Neki su već u kampanji, mnogo su novca potrošili i niko ih ništa ne pita. To je cena demokratije, oblika političkog režima, od kojeg ne postoji bolji, i mi smo tu cenu spremni da platimo", rekao je Vučić i poručio da nema trunku sumnje u svoje članove.

"Hoćemo li još jednom zajedno da pobedimo za Srbiju?", upitao je Vučić i, pozdravljen burnim aplauzom, poručio:

"Potrebni ste Srbiji, dragi prijatelji, potrebna joj je vaša energija i neću ni na šta da vas teram, ali ako to ne učinimo još jednom, stići će ovu zemlju ona najteža kazna. Doći će najgori i vratiti Srbiju u prošlost."

Kaže da su se udružili svi koji za sebe hoće sladak život, a čemeran za sve ostale i da hoće njegovu glavu, ali i poručio da ih se ne plaši.

"Ne znam šta će Srbija odlučiti, ali jedno sigurno znam: da se pred njima mi svi, i ja zajedno sa vama, ne povlačimo", rekao je Vučić obraćajući se članovima GO i pristalicama stranke.

"Hteli su moju glavu više od svega" istakao je Vučić i dodao da politički protivnici ne vole ni njih i da jedino što znaju da rade jeste da mrze.

Vučić: Plašim se da ne pobede Srbiju i oderu joj kožu sa leđa 

"Ne plašim se čak ni samog straha, ni njihovih para, miliona koji su već potrošili, a mi ni dinara, ni saveznika njihovih stranih, ni medija, a ponajmanje tajkuna" podvukao je Vučić.

"Ne plašim se da pobede ni mene, ni vas, ali se plašim da ne pobede Srbiju i oderu joj kožu sa leđa, zatvore je i zaustave", rekao je Vučić.

Političkim protivnicima poručuje da će morati preko njega da pređu ukoliko žele da osvoje Srbiju, jer "ide ravno na njih". 

"Ako misle da ću da se sklonim sa vama, da pustim da nas pregaze, nemam nameru. Idemo ravno na njih", poručio je Vučić u obraćanju članovima Glavnog odbora SNS-a.

On je svoje stranačke kolege zamolio da još jednom iskorače i pokušaju da pobede, ali i da "ne dele funkcije" pre nego što pobede na izborima.

"Neki drugi su to radili, pa su gubili. Nemojte da birate premijere i predsednike ovoga ili onoga dok ne završimo posao. Nemojte da delite ministarske resore, jer su oni tu da bi bilo bolje narodu, a ne nama", rekao je Vučić.

Lider SNS-a je istakao da je pred članstvom te partije težak period i podsetio se svojih misli kada je pre dve godine napadnut u memorijalnom kompleksu Potočari.

"U jednom trenutku sam pomislio kako je užasan ovaj posao kada sam u Srebrenici položio cvet na spomenik žrtvama masakra, a sa svih strana razlomljenih brda orilo se 'Alahu-ekber'", rekao je Vučić.

Kako je objasnio, u tom trenutku je upitao: šta ti je, Aleksandre, ostalo? – kada su svi političari koji su do tada bili oko njega – otišli, a ka njemu poletele kamenice, cipele, flaše...

"Sebi sam rekao: ti si predsednik Vlade Srbije, predstavljaš Srbiju, najlepšu i najbolju zemlju na svetu. Rekao sam sebi: samo digni glavu", prisetio se Vučić.

Dodaje da je video gde se nalazi i pomislio kako se iz toga neće izvući.

"Rekao sam sebi: tvoja je obaveza da ne spustiš, ne sagneš i ne pogneš glavu, jer se ti boriš za Srbiju. I nisam je pognuo ni u najtežim trenucima. Štitio sam i borio se za Srbiju i to ću činiti zajedno sa vama. Ići ćemo da ih pobedimo, i to ubedljivo", zaključio je Vučić obraćanje Glavnom odboru stranke.

Glavni odbor SNS-a jednoglasno je podržao Aleksandra Vučića za kandidata na izborima za predsednika Srbije, a predsednik te stranke je prihvatio kandidaturu. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво