DSS i Dveri: Na ponovljenim izborima osvojili smo 25 odsto glasova

Predsednik pokreta Dveri Bošo Obradović izjavio je da je koalicija Dveri i Demokratske stranke Srbije (DSS) na ponovljenim izborima na 15 mesta u Srbiji osvojila 25 odsto.

"Želim da čestam svim građanima Srbije koji su se izborili protiv izborne krađe, koji su osvojili više nego što smo svi zajedno kao opozicija osvojili 24. aprila", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Obradović je dodao da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nije pomenuo dva biračka mesta na kojima su ponovljeni izbori - a to su Užice i Novi Beograd, gde je koalicija DSS-Dveri osvojila 40 odsto glasova, odnosno cela opozicija više od 50 odsto glasova.

"Sreća je došla u Srbiju, sreća ulazi u Skupštinu Srbije", rekao je Obradović i dodao da će opozicija uskoro predstaviti svoj izveštaj o izbornoj krađi.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić kazala je da je opozicija pobednik izbora, jer se ujedinila oko slobode i pravde.

"Ovi izbori doneli su dve novine, mi smo se u opoziciji ujedinili oko slobode i pravde, a doneli su još jednu novost, vidimo novi brak, samo tajni između Srpske napredne stranke i radikala. Kao predsednica DSS želim da kažem da sam srećna što smo uspeli da sačuvamo DSS uprkos užasnim udarima koje smo trpeli u poslednjih godinu i po dana i da smo DSS vratili u parlament", rekao je Rašković Ivić.

Rašković Ivić i Obradović izrazili su zahvalnost predstavnicima opozicionih partija koji su im pružili podršku pred ponovljene izbore.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boja Pajtić negodovao je jer ni ovog puta rezultate nije saopštila Republička izborna komisija već Aleksandar Vučić.

"To govori o tome da u ovoj zemlji ne postoji vladavina prava, ni podela vlasti, ni RIK, već samo jedan čovek. Strateški cilj je bio da poveća broj poslanika i da uništi DS. Sada ima 27 poslanika manje i osim DS-a dobio je još dve opozicione grupe", rekao je Pajtić.

On je kazao da je na ponovljenim izborima nije pobedila opozicija, već građani koji su "glasali protiv diktature Aleksandra Vučića".

"Večeras jeste početak kraja Aleksandra Vučića. Bićemo spremni da sprečimo krađu kakva se dogodila na ovim izborima. Nećemo stati na utvrđivanju istine i nije nas nijedan ambasador učio kako da se borimo za svoje glasove, jer ambasadori neće živeti u našoj zemlji, već će naša deca živeti u ovoj zemlji. Danas su građani Srbije rekli "Dosta je bilo", da žele sreću, da žele pravednu Srbiju", rekao je Pajtić.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da bi ovakav izborni rezultat bio i da izbori u redovnom terminu 24. aprila nisu pokradeni.

Radulović je rekao da je Vučić sada veoma ranjiv jer ima smo 98 poslanika. "To se dešava kada raspisuješ izbore, kada vreme nije", poručio je Radulović Vučiću.

 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво