Nikolić: RIK-u omogućiti da radi po zakonu i nezavisno

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je da se RIK-u omogući da radi po zakonu i nezavisno, a medije pozvao da odustanu od učestvovanja u kampanji protiv pobednika izbora.

"Ni na koji način ne učestvujem u izborima, ali iznosim svoje mišljenje, prozvan bez ikakvog razloga, ali svoj stav nikada nisam krio", rekao je Nikolić Tanjugu, odgovarajući na pitanje kako kao predsednik Srbije vidi političku situaciju posle izbora i pritiske na RIK.

Nikolić je poručio da traži da se RIK-u omogući da radi po zakonu i nezavisno.

"Nadležne institucije treba da reaguju i omoguće fer i demokratske izbore. Medije pozivam da odustanu od učestvovanja u kampanji protiv pobednika na izborima, a mislim da je to nedopustivo za javni servis Srbije koji prednjači tome", naglasio je Nikolić.

Kako ocenjuje Nikolić, izuzetan izborni rezultat Srpske napredne stranke je potvrda napornog i istrajnog rada zarad dobrobiti Srbije i njenih građana.

"Iako vlada sprovodi veoma teške reforme i kompleksne mere kako bi se stabilizovale finansije, građani su joj ponovo dali snažan mandat da nastavi reformski kurs i prepoznali su odgovornost, odlučnost i beskompromisnu posvećenost boljoj budućnosti Srbije", istakao je Nikolić.

Predsedniik Srbije je naglasio da država ne odustaje od evropskog puta, ali ne po cenu raskida odnosa sa Rusijom ili priznavanja nezavisnosti takozvane države Kosovo.

"Sa Prištinom treba da se razgovara, ali ne po cenu ustupaka Albancima na štetu Srba. Znaju da Kosovo nije postalo član Uneska i Srbi nisu proglašeni genocidnim narodom u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Znaju da je Srbija postala poštovan i uvažen partner u regionu i svetu", rekao je Nikolić.

Kako ističe Nikolić, građani cene činjenicu da investitori sve više dolaze u Srbiju i da se otvaraju nova radna mesta i da je "ekonomija nakon decenija pljačke i destrukcije krenula uzlaznom putanjom". "U Srbiji se radi i gradi. Niko ne obećava kule i gradove, već težak rad", dodao je Nikolić.

"Naravno da postoje oni kojima ne odgovara uspešna Srbija. Oni traže Srbiju samo za sebe, kao tuđe ispostave pokušavaju da spreče dalji napredak države. Protivpravnim pritiskom na RIK pokušavaju da promene izbornu volju građana. Svako ko gubi ima pravo da se ljuti. Međutim, pojedine stranke su svoje pravo, pretvorile u pravno nasilje", rekao je Nikolić.

"Državni organi u članicama EU, kojoj težimo i koja je potvrdila da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi, bi svakako preduzeli mere da se spreči haranga protiv stranke koja je pobedila na izborima", zaključio je predsednik Srbije.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи