Samostalni DSS osuđuje pritisak na državne organe

Svaki pritisak na legitimne državne organe koji sprovode izborni proces, kao i svako strano mešanje u izborni proces u Srbiji, Samostalni DSS je osudio, tvrdeći i da su se njihova predviđanja o nameri formiranju novog DOS-a pod patronatom zapadnih cenatara moći pokazala kao tačna.

Oštro će se suprotstaviti svakom pokušaju destabilizacije države, navodi samostalni DSS, jer, navode, smatraju da je mir najveća vrednost za Srbiju - veća od bilo kakvih mandata.

"Prozapadne opozicione stranke, umesto da preuzmu odgovornost za izborni debakl obzirom da su stranke vladajuće koalicije osvojile preko 60 odsto glasova građana Srbije, pokušavaju da svojim postizbornim delovanjem unesu nestabilnost u Srbiji, verovatno poput sličnih aktivnosti viđenih u zemlkama okruženja", ocenjuje Samostalni DSS.

Samostalni DSS podseća i da je pre godinu dana grupa funkcionera tadašnje DSS ukazivala na ponašanje Sande Rašković Ivić koje je išlo u smeru saradnje sa predstavnicima stranih ambasada kao i učestale saradnje sa Bojanom Pajtićem, odnosno, kako kažu, da je DSS na čelu sa Rašković Ivić bio na putu formiranja novog DOS-a pod patronatom zapadnih centara moći.

"Događaji koji su usledili nakon izbornog dana, 24. aprila, ove godine, kada su se u istom košu našle i pronatovske stranke Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića i evrounijatska stranka Bojana Pajtića zajedno sa tzv. antinato i proruskom koalicijom Dveri-DSS pokazuje da su naša predviđana daljeg delovanja DSS-a bila istinita", kaže Samostalni DSS.

Sa žaljenjem konstatuju da u "takvoj ujdurmi" učestvuje i DSS, stranka koja je bila poznata po tome što je oduvek vodila odgovornu državotvornu i nacionalnu politiku.

"Kome je to potrebna nestabilnost u Srbiji? Kome su to potrebne nove podele i kopanje rovova? Verovatno onima koji ne umeju u porazu da budu dostojanstveni i koji novu priliku za dolazak na vlast vide u ulici", zaključuje Samostalni DSS.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се