Ponovljeni lokalni izbori u Nišu

Izbori za gradski parlament Niša ponavljeni su danas na 20 od ukupno 174 biračka mesta, zbog neregularnosti koje je utvrdila Gradska izborna komisija, odnosno zato što je u kutijama pronađen višak glasačkih listića.

Izbori su ponavljeni na po šest biračkih mesta u opštinama Medijana i Pantelej, na tri mesta u opštini Palilula i na pet biračkih mesta u opštini Crveni krst. Do 18 časova glasalo je 23 odsto birača. 

Današnji izbori mogu da promene izgled lokalne skupštine. Više stranaka je blizu cenzusa, tako da će se tek nakon ponovljenih izbora znati kako će izgledati niška skupština.

Pravo glasa imalo je oko 25.000 birača, što je 11 odsto biračkog tela u Nišu.

Opozicija je tražila da zbog praznika izbori budu održani sledeće nedelje, ali to nije bilo moguće jer je zakonom definisano da ponovljeni lokalni izbori moraju biti održani najviše sedam dana od održavanja prethodnih.

Upravni sud je poništio opštinske izbore u Medijani. U toj opštini kažu da će najverovatnije ponovljene izbore raspisati za narednu subotu ili nedelju. To je druga najveća opština u Srbiji posle Novog Beograda.

Kako je naveo sekretar OIK Radomir Jocić reč je o tehničkoj greški, jer na glasačkom listiću nije pisalo puno ime liste "Ruska stranka - dr Miroslav Milosavljević", već samo "Ruska stranka", zbog čega je Upravni sud poništio rezultate izbora.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи