Martinović: Krivične prijave protiv lidera opozicije

Funkcioner SNS-a Aleksandar Martinović najavio je da će protiv lidera nekoliko opozicionih lista biti podnete krivične prijave zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom".

Martinović je precizirao da će krivične prijave biti podnete protiv lidera DS-a, koalicije DSS-Dveri i pokreta Dosta je bilo.

Prema njegovim rečima, prijave će biti podnete zbog manipulisanja izbornim procesom, nezapamćenog pritiska na RIK i pokušaja da se na silu uđe u parlament.

"Nezabeležženo je da predsednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sednicu RIK-a, na ššta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, i da nakon saopštavanja rezultata počne da vređa najpogrdnijim rečima predsednika RIK-a i direktora Republičkog zavoda za statistiku", rekao je Martinović.

Martinović je podsetio da zakon nalaže osvajanje pet odsto glasova da bi stranka ušla u parlament.

"To što je cenzus pet odsto nije izmislio ni Vučić, ni Đurđević, niti bilo ko iz SNS-a. To je definicija i pojam o izboru narodnih poslanika i u zakonu", rekao je Martinović i zapitao ko je kriv koaliciji DSS-Dveri zbog toga što su, prema do sada obrađenom izbornom materijalu, na 4,99 procenata.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво