Opozicija najavila protest, DS pozvao simpatizere da glasaju za DSS-Dveri

Lideri opozicionih stranaka pozvali su pristalice na protest ispred sedišta Republičke izborne komisije. Demokratska stranka pozvala svoje birače da na ponovljenim izborima, u sredu, podrže DSS i Dveri, kako bi ta koalicija prešla cenzus. Obradović: Treba nam hiljadu glasova. Pajtić: DSS-Dveri jedan glas ispod cenzusa.

Predstavnici opozicionih stranaka, posle sastanka održanog u prostorijama Demokratske stranke Srbije, pozvali su pristalice da se okupe u subotu ispred Republičke izborne komisije zbog, kako su naveli, "odbrane izborne volje građana".

"Pozivamo i Vuka Draškovića, Rasima Ljajića i Velimira Ilića da se sutra u 13 časova pridruže na protestu ispred RIK-a kako bi se sprečila izborna krađa", rekao je predsednik DS-a Bojan Pajtić na konferenciji za novinare.

Sastanku su prisustvovali predstavnici četiri opozicione liste: DS-a, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i pokreta Dosta je bilo.

Pajtić je pozvao simpatizere DS-a da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta, koji će biti održani u sredu, 4. maja, podrže listu DSS-Dveri, koja je, kako je rekao, "pokradena na izborima".

Pajtić je rekao i da se podaci DS-a slažu s podacima koalicije DSS-Dveri, odnosno s time da je ta koalicija pokradena, jer se nalazi na jedan glas od prelaska cenzusa. 

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da je sutrašnji protest početak kraja lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da će na sutrašnjem protestu tražiti ostavku predsednika RIK-a Dejana Đurđevića, inače funkcionera SNS-a.

Lista DSS-Dveri, prema najnovijim rezultatima RIK-a, ima 4,99 odsto glasova, odnosno nedostaje im jedan glas da pređu cenzus.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво