Najnoviji rezultati RIK-a, šest stranaka iznad cenzusa

Na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta na parlamentarnim izborima, RIK je objavio da je koalicija oko SNS-a osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,96, SRS 8,11, DS 6,03, Dosta je bilo 6,03, koalicija SDS-LDP-LSV 5,02 i koalicija DSS-Dveri 4,99 odsto.

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

RIK je saopštio da je ukupna izlaznost bila 56,26 odsto. Obrađeni su rezultati sa 99,82 odsto ukupnih biračkih mesta, na kojima je glasalo 99,45 odsto biračkog tela. 

Izbori će 4. maja biti ponovljeni na 15 biračkih mesta. 

Tokom čitanja rezultata sa galerije je negodovao lider pokreta Dveri Boško Obradović, a nakon sednice RIK-a došlo je i do incidenta, koji je prekinut nakon što su predsednik RIK-a Dejan Đurđević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije.

Ovde možete pogledati preliminarne rezultate parlamentarnih izbora (uzorak 99,82 odsto). 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво