RIK objavio nove rezultate

Na osnovu obrađenih 98,64 odsto biračkih mesta, koalicija oko SNS-a osvojila je 48,24 odsto glasova, koaliciji SPS-JS pripalo je 10,95, SRS je osvojio 8,11 odsto, DS 6,04 odsto, Dosta je bilo 6,04 odsto. U parlament ulaze i koalicije SDS-LDP-LSV sa osvojenih 5,03 odsto i DSS-Dveri sa 5,01 odsto.

RIK je saopštio da je ukupna izlaznost na izborima bila 56,25 odsto. Obrađeni su rezultati sa 98,64 odsto biračkih mesta, odnosno 98,48 odsto biračkog tela.

To su rezultati nakon unošenja podataka o glasanju sa 46 biračkih mesta, koje je RIK juče, i pored određenih nedostataka, odlučio da verifikuje, rekao je na početku sednice RIK-a Miladin Kovačević iz Republičkog zavoda za statistiku.

"Nedostaje u ovom preseku 114 biračkih mesta, od toga je 99 u procesu ponovnog prebrojavanja, a na 15 je poništeno glasanje", naveo je Kovačević.

Republička izborna komisija se izjašnjava o spornim biračkim mestima na kojima je bilo tzv. teških grešaka.

Ovde možete pogledati privremene rezultate glasanja (obrađen uzorak: 98,64 odsto biračkih mesta):

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво