Srpska lista: Izbori na KiM regularni, kritike na račun Tadića

Izborni postupak na Kosovu i Metohiji bio je apsolutno regularan, što je potvrdio i OEBS, a glasove iz pokrajine brojali su i predstavnici Republičke izborne komisije i parlamentarnih stranaka, među kojima je bilo i opozicionih, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista je u saopštenju navela da se zato svaki pokušaj Borisa Tadića da u pitanje dovede regularnost izbora na Kosovu i Metohiji ne može tumačiti nikako drugačije nego kao pokušaj stvaranja osećaja nesigurnosti među građanima i destabilizacije Srbije.

Tadić bi, navodi Srpska lista u saopštenju, kao bivši predsednik Republike Srbije, iako nam je razumljivo njegovo nezadovoljstvo izbornim rezultatima, morao da pokaže više odgovornosti i da ne pokušava da na silu menja izbornu volju građana.

"Ne shvatamo zašto se Tadić iščuđava zbog nula glasova na pojedinim biračkim mestima i činjenice da je na čitavom Kosovu i Metohiji osvojio nekoliko stotina glasova, kada su i on i njegovi koalicioni partneri srpski narod ovde zavili u crno, dovodeći misiju EU umesto UN, priznajući, između ostalog, sve kosovske univerzitetske diplome, registarske tablice i lične karte, i najradije bi priznali jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", navodi Srpska lista.

Nisu valjda očekivali da ih Srbi na Kosovu i Metohiji podrže nakon svega što su učinili, navodi Srpska lista i dodaje da oni neće teškim rečima doprinositi političkoj destabilizaciji u Srbiji, iako sumnjaju "da se iza Tadićevih optužbi krije podla namera i pakleni plan koji našem narodu ne može doneti ništa dobro".

Neko ko tvrdi da je demokrata po opredeljenju trebalo bi da ima makar toliko demokratskog potencijala da dozvoli da nadležni državni organi kažu svoju poslednju reč u izbornom postupku, navodi se na kraju saopštenja Srpske liste.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво