Đurić: Istorijski rezultat SNS-a na Kosmetu

Srpska napredna stranka osvojila je 67,09 odsto glasova na teritoriji Kosova i Metohije, pokazali su rezultati te stranke na osnovu kompletno obrađenog materijala, rekao je član Predsedništva te stranke Marko Đurić na konferenciji za novinare i istakao da je to istorijska pobeda naprednjaka na KiM.

Funkcioner SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je novinarima, u sedištu stranke, da je SNS dobio dvotrećinsku većinu na KiM i da je to istorijski rezultat.

"Ujedinili smo se i sabrali Srbe na KiM", rekao je Đurić i dodao da srpski narod na KiM pružio podršku politici Vlade Srbije i politici Aleksandra Vučića.

Prema podacima naprednjaka, SPS je osvojio 9,61 odsto glasova, SRS 8,61 odsto, DSS-Dveri osvojili su 4,30 odsto, SDS-LDP-LSV 2,51 odsto, DS 1,08 odsto, a Pokret Dosta je bilo 0,33 odsto.

Ubedljiva pobeda SNS-a na Kosovu, kako kaže Đurić, govori o zainteresovanosti Srba sa tih prostora da učestvuju u političkom i javnom životu Srbije i da im je stalo da u Beogradu imaju snažnu vladu koja će zastupati njihove interese.

On kaže da SNS izborni rezultat na KiM obavezuje da dodatno marljivo i predano rade na zaštiti interesa srpskog naroda u južnoj pokrajini.

"To nas obavezuje da se borimo da srpski narod ostane i opstane na KiM, da uživa u solidarnosti i zaštiti cele Srbije. Kosovo i Metohija je bilo i biće izvor srpske duhovnosti, istorije, kulture", rekao je Đurić.

Izlaznost na KiM bila je 44,72 odsto. Na ovim izborima na KiM ukupno je glasalo 47.449 građana.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи