Srbija glasa u nedelju

Pravo glasa na vanrednim parlamentarnim i redovnim pokrajinskim i lokalnim izborima, koji se održavaju u nedelju, ima 6.739.441 birač. Predizborna tišina traje do nedelje u 20 sati. Odmah po zatvaranju birališta, rezultati izbora mogu da se prate na Prvom programu RTS-a, Radio Beogradu 1 i na Internet portalu RTS-a.

Građani Srbije u nedelju 24. aprila biraju 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i novi saziv pokrajinskog parlamenta i najvećeg broja lokalnih samouprava, budući da u svega 14 njih nema izbora, jer mandati tamošnjim parlamentima nisu istekli.

Na parlamentarnim izborima će se za 250 mesta nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata, dok u trci za 120 poslanika Skupštine Vojvodine, koja se prvi put bira po proporcionalnom sistemu, učestvuje 15 lista.

Građani će pravo glasa moći da ostvare od sedam sati, kada se otvaraju biračka mesta, do 20 sati, kada se zatvaraju i do kada traje predizborna tišina, tokom koje stranke ne mogu putem medija slati političke poruke i objavljivati svoje programe.

Odmah po zatvaranju birališta, rezultati izbora mogu da se prate na Prvom programu RTS-a, Radio Beogradu 1 i na Internet portalu RTS-a. 

U četiri sata programa na Televiziji i Radiju, izveštavaće se sa više od 30 punktova širom zemlje. U tri televizijska i jednom radijskom studiju smenjivaće se više od 20 gostiju.

U izbornoj noći angažovano je više od 400 zaposlenih RTS-a, 50 kamera, dvoja reportažna kola, a biće primenjene i nove tehnologije izveštavanja sa terena.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара