Mađarski pokret i DZVM: Mi smo alternativa SVM-u

Lideri Mađarskog pokreta i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Tamaš Korhec i Aron Čonka, izjavili su da na pokrajinskim izborima učestvuju da bi postojala "jaka mađarska alternativa".

Prema njihovim rečima, ova koalicija je tu da bi desetine hiljada Mađara sa biračkim pravom, koji ne podržavaju Savez vojvođanskih Mađara i koji nisu zadovoljni učinkom predsednika te stranke Ištvana Pastora, imali za koga da glasaju, preneo je portal Vajdašag ma.

Korhec je SVM uporedio sa "plaćeničkom vojskom" u kojoj ljudi koji egzistencijalno zavise od te partije koja koristi sva "dozvoljena i nedozvoljena sredstva".

Čonka je izjavio da pošto MP i DZVM ne mogu da učestvuju na republičkim izborima, oni koji ih podržavaju očekuju sugestiju za koga da glasaju na nivou Srbije.

Navodi da MP i DZVM ne pozivaju na bojkot i ne pozivaju na davanje podrške strankama sadašnje vlade, pa ni mađarske stranke koja tu vladu podržava.

"Ova vlada je svojim odlukama smanjila obim demokratskih prava", ocenio je Čonka.

Ističe da DZVM i MP ne podržavaju ni glasanje za šovinističke stranke ekstremne desnice, ali ni za one stranke koje verovatno neće preći cenzus.

"Našim simpatizerima poručujemo da na republičkom nivou glasaju za čuvare vatre demokratskih vrednosti", naglasio je Čonka.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво