Vučić: Ne zloupotrebljavam svoju funkciju u predizborne svrhe

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kaže da ne zloupotrebljava svoju funkciju premijera tokom predizborne kampanje u Srbiji. Ističe da će predsednik opštine Bor biti smenjen ukoliko se uspostavi da je pretio otkazima onima koji ne dođu na miting SNS-a.

"Nigde ni na koji način ni u prenesenom smislu niste mogli da vidite da govorim loše o bilo kome i da zloupotrebljavam funkciju u bilo kom smislu", rekao je Vučić novinarima nakon polaganja kamena temeljca za hotel "Hilton" u Beogradu.

Upitan da li time što često otvara fabrike i polaže kamene temeljce zloupotrebljava svoju funkciju premijera, Vučić je odgovorio da radi isto kao i ranije i da želi da se diči postignutim rezultatima, jer misli da je to važno za Srbiju.

"To ste me već pitali, ali odgovoriću vam opet. Radim isto kao i ranije, samo se razlikuje, jer je drugačija građevinska sezona u zavisnosti od godišnjeg doba. Nisam nimalo vredniji nego što sam bio ranije, samo što sada ne mogu da primam Merkel, Putina i ostale", dodao je Vučić.

"Petrović će biti smenjen ako je pretio ljudima"

Lider SNS-a je, povodom navoda da je predsednik opštine Bor Živorad Petrović terao zaposlene i direktore javnih preduzeća da prisustvuju mitingu te stranke, rekao da je sramota da iko ikome određuje za koga će da glasa.

"Ne znam da li je to istina, ali ako se potvrde ti navodi, on više neće biti predsednik opštine", rekao je Vučić.

Komentarišući audio-snimak, na kojem navodno Petrović u razgovoru sa direktorima javnih preduzeća preti da će dati otkaze svima koji ne dođu na miting SNS-a, Vučić je naglasio da ne zna da li je to istina, ali da mu se ne dopada što neki u tom snimku traže alibi za sopstvenu nesposobnost i malu popularnost.

"Neka ljudi slobodno biraju i glasaju. Imaju dovoljno toga na osnovu čega mogu da se odluče. S jedne strane imaju čistu politiku mržnje, a s druge strane možda nešto drugo, a možda i ne, neka sami provere, neka vide i neka se slobodno opredele", rekao je Vučić.

"Za razliku od drugih koji su izgovarali mnogo teže reči od Bratislava Gašića sada se prave da ih nikada nisu izgovorili. Mi smo to rešili bolje i odgovornije od drugih", rekao je Vučić.

Dodao je da je ponosan na činjenicu da se tokom predizborne kampanje nije dogodio nijedan incident, za razliku od 2012. kada je, primera radi, na lokalnim izborima na Voždovcu bilo šest slučajeva sa teškim povredama.

"Vlada nije vodila negativnu kampanju ni protiv koga, kao što je to bio slučaj 2012. Ako se dogodi da slučajno pobedimo, biće čisto, da čistije ne može da bude. Ako ne, čestitaćemo svojim protivnicima", poručio je Vučić.

"Ne znam ni ko mi je blizak, ni ko udaljen od medija"

Vučić je izjavio i da su mediji u Srbiji slobodni, da mu "ne pada na pamet" nekoga da cenzuriše i da je jedini političar koji sme da odgovara na sva pitanja novinara.

Komentarišući opasku novinara da pojedini mediji bliski njemu ne biraju reči na račun njegovih protivnika, Vučić je rekao da ne zna ni ko mu je blizak niti ko mu je udaljen, već da odgovara svima na jednak način, s jednakim poštovanjem.

"Ja pustim, osmehnem se i odgovorim onima koji mi napadaju roditelje za to što su radili pre 30-40 godina. I nijednu reč ne kažem na to... A vi biste hteli da ja cenzurišem neke druge, da zovem nekoga telefonom i da mu naređujem da nešto radi ili ne radi? Ne pada mi napamet", naglasio je Vučić.

Poručio je da svi mediji rade po svojoj savesti, kako hoće.

"Mediji u Srbiji su slobodni i ponosan sam na činjenicu što sam jedini političar koji sme da vam odgovori na svako pitanje i uvek da dođe da na takva pitanja odgovara, za razliku od svih drugih", rekao je Vučić.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије