Selaković: Srbijom više nikad neće upravljati tajkuni

Potpredsednik SNS Nikola Selaković izjavio je da Srbija nije više zemlja kojom upravljaju tajkuni, u kojoj tajkuni sastavljaju vlade i da ona to više nikada neće ni biti, ali i da se Srbija oporavlja i da je ostvaren najvišši mogući nivo i ugled zemlje u regionu i svetu.

Selaković je nakon tribine u Novoj Varoši rekao da je, posle poplava 2014. godine, Srbija doživela privredni rast.

On je kazao da zemlja vodi politiku integracija, jer se više od 60 posto naših proizvoda izvozi u zemlje EU, koja je najveći investitor u Srbiji, ali i da se sačuva tradicionalno dobro prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

"Uspeli smo da u ove dve godine zaposlimo preko 120.000 ljudi, što nije dovoljno. Treba još da radimo na tome, ali smo uspeli takođe da dostignemo nivo stranih investicija u Srbiji od preko 1,8 milijardi evra" rekao je Selaković.

Potpredsednik SNS je kazao da se najveća zahvalnost zbog privrednog rasta i oporavka zemlje duguje penzionerima koji su istrpeli i podneli najveći teret i od čijih je, ionako malih penzija, moralo da se oduzme da bi se sredile finansije.

"Naša politika u narednim godinama mora da dovede do još većeg broja investicija. Ne da BDP bude 0,8 posto koliko je ostvareno u proššloj godini, iako je bilo prognozirano -0,5 posto rasta. U sledećoj godini to mora da bude za jedan procenat više, pa 2,2 u sledećoj godini i u onoj narednoj da izađemo na preko tri posto", rekao je on.

Selaković je kazao da mora da se radi još energičnije nego što se radilo do sada kako bi se građanima obezbedio pristojan život, posao, dostojanstvo, moderno zdravstvo i školovanje dobrog ranga.

Prema njegovim rečima, mora da se jača i vladavina prava i da svi treba da osete da je zakon isti za sve.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво