Читај ми!

Pravo glasa za 6.700.000 građana

U Republičkoj izbornoj komisiji su za RTS demantovali podatak Ministarstva za državnu upravu da pravo glasa u Srbiji ima sedam miliona birača.

U RIK-u podsećaju da se još od 1999. godine izbori ne sprovode u svim opštinama na Kosovu i Metohiji, tako da u ukupan broj birača ne ulaze na primer građani Uroševca, Drenice.

Zato će, kako je RTS-u rečeno u Komisiji, pravo glasa, kao i 2014, imati oko 6.700.000 građana.

U međuvremenu je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo da veće cifre koje su oni iznosili u javnost uključuju i lokacije na Kosovu i Metohiji na kojima se, po metodologiji koja je u primeni od 1999. godine, ne glasa.

Ljudi koji žive u tim mestima ne ulaze u ukupan broj birača i za njih se ne štampaju birački listići, napominje se u saopštenju.

Ukupan broj birača koji će imati pravo da glasaju 24. aprila 2016, a konačan 72 sata pre izbora, objaviće Republička izborna komisija po zaključenju Jedinstvenog biračkog spiska.

"Na današnji dan, broj upisanih birača na biračkim mestima koja su bila otvorena 2014, jeste 6.734.802, što (znači da je sada) za 31.196 birača manje nego te godine. Ponavljamo da je navedeni broj i dalje podložan manjim revizijama na dnevnom nivou, s obzirom na to da se spiskovi i dalje čiste od duplikata", saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи