Povelja o saradnji SRS-a i Slovenačke nacionalne stranke

SRS i Slovenačka nacionalna stranka potpisali su povelju o partnerstvu i političkom savezu. Lider radikala Vojislav Šešelje očekuje da RIK uskoro proglasi listu.

Predsednici Srpske radikalne stranke (SRS) i Slovenačke nacionalne stranke, Vojislav Šešelj i Zmago Jelinčič, potpisali su povelju o strateškom partnerstvu i političkom savezu čije su ključne odredbe borba protiv EU i NATO integracija.

Sporazumom je predviđeno i da Slovenačka nacionalna stranka podržava ujedinjenje svih srpskih zemalja u sastav "Velike Srbije", a da SRS podržava priključenje Sloveniji onih oblasti na teritoriji današnje Hrvatske na kojima stanovništvo govori kajkavskim dijalektom.

Upitan zašto Republička izborna komisija (RIK) još nije proglasila izbornu listu SRS-a, Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je to posledica greške u vezi podataka kandidata SRS-a iz Kosjerića.

"Očekujemo da RIK svakog momenta proglasi našu listu. U pitanju je bila greška u kompjuterskom sistemu u Kosjeriću u vezi sa podatkom o našem kandidatu iz tog mesta", rekao je Šešelj.

Ponovio je da su postizborne koalicije moguće samo sa strankama koje se protive ulasku Srbije u EU, kao i da će se sutra pojaviti pred Višim sudom u svojstvu okrivljenog u vezi sa zahtevom Haškog tribunala da bude izručen tom sudu.

"Ono što sam spremio za sudiju reči ću vam sutra. Ja u svakom slučaju dobrovoljno ne idem u Hag i kakva god bila sudska odluka, na Vladi je da da končan sud", rekao je Šešelj.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво