Stanje na putevima za 25. mart

Saobraćaj bez zastoja

Na najopterećenijim pravcima u Republici kolovozi su suvi, saobraćaj se odvija normalno. Pored rečnih tokova moguća ujutru sumaglica, u usecima i klisurama ima odrona.

Na najopterećenijim autoputevima u Srbiji kolovozi su suvi, snega nema, a saobraćaj se odvija normalno, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na državnim i magistralnim putevima kolovozi su uglavnom suvi, snega nema, a preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Požege, moguća je poledica pored rečnih tokova, na mostovima, u klisurama, planinskim prevojima, a mogući su odroni u stenskim usecima i klisurama, dok je mogućnost javljanja magle svakodnevna.

Na području Kolubare, na delu magistralnog puta Podbukovi, regionalnog puta Debelo Brdo i regionalnog puta Proslop, moguća je pojava manjih odrona.

Na pojedinim putnim pravcima važi zabrana za šlepere i kamione, pa je obavezna zimska oprema, a na nekim gde ima odrona, potrebno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu.

U saopštenju se skreće pažnja na prevoje i kritične deonice na putevima, na kojima se, takođe, savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno koriščenje zimske opreme.

Reč je o deonicama Most na Dunavu - Most na Velikoj Moravi - Požarevac - Kučevo - Majdanpek, Beli Kamen - Majdanpek (Osuline).

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, a vetar će biti slab, zapadni, po podne u skretanju na jugozapadni.

Jutarnja temperatura biće od četiri stepena do osam stepeni, a maksimalna dnevna od 16 stepeni do 22 stepena.

U Beogradu će biti sunčano i toplo, a vetar će biti slab, zapadni, posle podne u skretanju na jugozapadni.

Jutarnja temperatura oko osam stepeni, maksimalna dnevna oko 21 stepen.

broj komentara 0 pošalji komentar