Raščišćene gužve na Horgošu, očekuje se novi talas putnika

Posle jučerašnjih nepreglednih kolona na graničnom prelazu Horgoš od jutros nema gužvi, javlja dopisnik RTS-a. Kolona je dugačka pedesetak metara. Dužih zadržavanja nema ni na prelzu Preševo. Očekuje se novi talas putnika.

Za 12 sati preko prelaza Horgoš je prešlo 14.500 putnika. Posle dva dana nepreglednih kolona mađarska policija je odlučila da raščisti gužve i došlo je do intenzivne komunikacije sa srpskom policijom. 

Vukan Papić iz Granične policije je rekaoza RTS da je u toku noći otvoren dodatni broj traka i da je na taj način ubrzana procedura.

Takođe, prelaz Horgoš 2 je preinačen samo na izlaznu stranu, što znači da se u periodu od sedam do 19 časova na tom prelazu može samo izađi iz zemlje, odnosno uđi u Mađarsku.

Ipak, situacija na prelazima je promenjiva i očekuje se novi talas putnika koji će doći sa južnih destinacija. Zbog toga su moguće nove gužve, ali ne očekuju se kolone kao jučerašnje.

Na Horgošu na ulazu u Srbiju nema zadržavanja.U graničnoj policiji očekuju gužve još seldećeg vikenda. 

Dopisnik RTS-a javlja da nema dužih zadržavanja ni na prelazu Preševo.  

Pomoćnik komandira granične policiej Miroslav Mitić je rekao za RTS da se očekuje pojačan saobraćaj na ulazu u zemlju ali da će se raditi punim kapacitetima. 

Takođe, u policiji čekuju da će za desetak dana prestati guve i na ovom prelazu, naročito nakon otvaranja zajedničkog integrisanog prelaza sa Severnom Makedonijom.

"Putevi Srbije" su saopštili da nema zadržavanja ni na naplatnim rampama. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 25. avg 2019, 09:30) - Gastarbeiter,penzioner: [neregistrovani]

Ja više ne dolazim,

već 12 godina,a vama želim srećno rasčišćavanje!