Puštena u saobraćaj raskrsnica Starine Novaka – Kraljice Marije

Raskrsnica na potezu ulica Starine Novaka i Kraljice Marije je prva koja je puštena u punom kapacitetu u okviru rekonstrukcije od Vukovog spomenika do Kalemgdana, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Građani mogu da koriste ovu raskrsnicu u punom profilu, rekao je Mladenović gostujući na TV Prva, saopštio je Beoinfo.

Podseća da je kanalizaciona mreža na potezu Starine Novaka i Kraljice Marije bila loša i dotrajala, te je bilo neophodno da se u potpunosti menja.

Dodao je da je raskrsnica sa Takovskom ulicom od danas u izmenjenom režimu saobraćaja.

"Ona će biti puštena sa pola profila, što znači da je pola raskrsnice u funkciji, kao i raskrsnica sa Ulicom despota Stefana Lazarevića gde su radovi u drugoj fazi. Potez od Ulice despota Stefana Lazarevića do Drinčićeve biće zatvoren za saobraćaj, a od Drinčićeve do raskrsnice sa Francuskom omogućen je saobraćaj sve do pijace. Plan je da raskrsnica sa Takovskom i Ulicom despota Stefana Lazarevića od 1. septembra bude u funkciji", rekao je Mladenović.

Osvrnuo i na problem koji imaju pešaci, istakavši da će se izvođaču radova sugerisati da bolje obeleži koridore za pešake.

Pomoćnik gradonačelnika je istakao da će 1. septembra biti završeni radovi na Trgu republike, kao i da se u saobraćaj pušta i Karađorđeva i Topličin venac.

"Pripremamo i servis ‘Vrabac‘ za kretanje po centru grada sa specijalnim ekološkim vozilima koja su stigla. Naravno, imaćemo i probne vožnje i sve ono što je neophodno da se ovaj servis stavi u funkciju. GSP će upravljati celim sistemom, vozači GSP-a će voziti vozila ‘Vrapca‘. I ja se nadam da će „Vrabac" od 1. septembra u punom kapacitetu početi da funkcioniše", rekao je Mladenović i dodao da je servis "Vrabac" besplatan.

broj komentara 0 pošalji komentar