Bez zadržavanja na granicama, veće gužve do kraja dana

Na putevima u Srbiji i na graničnim prelazima i ovog vikenda je pojačan saobraćaj zbog još jedne smene turista, Kurban Bajrama, Sabora u Guči, i radova na više deonica.

Na graničnim prelazima najduže se čeka na Bačkom Bregu - dva sata, na Gostunu 80 minuta i Kelebiji 50.

Na Horgošu nema više nepregledne kolone vozila, ali se do kraja dana očekuju veće gužve.  Kolona je na Horgošu nestala oko 4.00 sata.

Trenutno na izlazu iz Srbije nema dužih zadržavanja, do 15 minuta. Slično je i na ulazu u zemlju. Otvorene su četiri trake.

Oko 16.000 putnika je prošlo kroz granični prelaz Horgoš, u 3.500 putničkih automobila i 140 autobusa.

Još nekoliko talasa putnika će biti na izlazu iz zemlje. Na prelazu Reske je oko sat vremena i to će se povećavati tokom dana.

Preporuka je da se koristi sedam preostalih graničnih prelaza. Temperatura će na severu zemlje biti oko 34 stepena, pa se treba pripremiti dobro za slučaj da se putuje van zemlje.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom nema zadržavanja ni na ulazu ni na izlazu iz naše zemlje. Saobraj znatno manji nego juče.  

Na graničnom prelazu Preševo više vozila ima ka Severnoj Makedonij i Grčkoj. Otvoreno je šest kolona, a na ulaz u u Srbiju četiri kolone.

Nema dužih zadržavanja, maksimalno do 20 minuta.

Za 24 sata prošlo je 73.000 putnika. Obično tokom vikenda prođe 150.000 putnika. Alternativni granični prelaz je Prohor Pčinjski. Tamo tokom vikenda prođe oko 1.500 putnika.

broj komentara 0 pošalji komentar