Kolaps na Batrovcima, čeka se do sedam sati

I ovog vikenda višesatno čekanje na granicama. Pojačan saobraćaj na gotovo svim putevima u zemlji.

Na graničnom prezu Batrovci vozila se zadržavaju oko šest do sedam sati

Kolona vozila duga je šest kilometara. Iako je zabranjeno zakonom, mnogi vozači se ubacuju u zaustavnu traku, javlja reporter RTS-a.

Očekuje se da će veće gužve potrajati do nedelje popodne. Nadležni kažu da posle 15. avgusta treba očekivati manji broj vozila na granicama.

Prema poslednjim podacima, na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom na izlazu i ulazu u zemlju putnička vozila čekaju oko sat vremena. Na Kelebiji zadržavanja na ulazu i izlazu su takođe sat vremena.

Pojačan je saobraćaj i na Prelazu Sot i Bogojevo na izlazu iz Srbije.

Sa Crnom Gorom, na izlazu iz zemlje na Gostunu se čeka oko 45 minuta, a na prelazu Jabuka oko sat vremena.

Pojačan je saobraćaj i na Špiljanima gde su zadržavanja do pola sata.

Na graničnom prelazu Preševo duže se čeka iz pravca Makedonije, oko 40 minuta u četiri trake za putnička vozila i tri trake za autobuse.

Na izlazu iz naše zemlje vozila čekaju u četiri kolone, zadržavanje je do 30 minuta.

Tokom večeri i noći nadežni očekuju više vozila na ulazu u zemlju, angažovani su svi raspoloživi kapaciteti, a preporučuje se i alternativni granični prelaz prema Makedoniji, Prohor Pčinjski.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 12. avg 2018, 06:51)
anonymous [neregistrovani]

Da li je kolonu

Obisla neka sluzba srpske drzave???Naprmjer ..ambulantna kola...crveni krst...bilo tko ..da ponudi flasu vode...li slicno???O toaletima..tusevima...kantama za otpatke...itd..to je za Srpski granicni prelaz..."nedosanjani san".....na nasu sramotu i zalost.....

(nedelja, 12. avg 2018, 04:28)
anonymous [neregistrovani]

Saradnja

Zasto se sa nase I njihove strane ne otvori vise traka u vreme guzvi. Ljudima se od godisnjeg odmora napravi pakao. Treba unapred razmisljati I saradjivati sa komsijskim pogranicnim sluzbama. Putnici mnogo vremena izgube I izmaltretiraju se. Tu ima male dece I starih ljudi takodje. Trebalo bi da nadlezni vec jednom rese Taj problem., Pa da se ostale zemlje ugledaju na nas.