Kolona vozila na Horgošu, čekanja na Gostunu i Batrovcima

Zbog povratka turista i radnika iz Zapadne Evrope sa godišnjih odmora i letovanja, pojačan saobraćaj na putevima prema Mađarskoj. Na Gostunu se čeka 70, a na Batrovcima oko 120 minuta. Vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Kolona vozila na izlazu iz zemlje ispred graničnog prelaza Horgoš duga je oko tri kilometra.

Prema podacima Granične policije, na izlaz iz Srbije čeka se oko 90 minuta, ali putnici moraju sačekati barem još toliko da bi ušli u Mađarsku jer je međuzona između dve granice popunjena vozilima.

Oko 60 minuta se na Horgošu čeka i na ulazu u zemlju, ali i još toliko na prelazu Reske na izlazu iz Mađarske. 

Pojačan saobraćaj na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj beleži se i na graničnim prelazima Horgoš 2, Bački Vinogradi i Kelebija gde se za prelazak srpsko-mađarske granice čeka oko sat vremena. 

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čeka se oko 120 minuta, a na izlazu je takođe pojačan saobraćaj. Zadržavanja su promenljiva od 30 do 60 minuta. Na prelazu Šid na ulazu u Srbiju čeka se 60 minuta.

Na prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 70 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj, zadržavanja su, kako na ulazu, tako i na izlazu, oko 50 minuta.

Slično je i na graničnom prelazu Preševo, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko 45 minuta.

Zamenik načelnika Uprave granične policije MUP-a Milan Stanojević upozorava da se tokom predstojećeg vikenda očekuju veće gužve na graničnim prelazima, posebno na Horgošu, zbog čega apeluje na građane da koriste alternativne prelaze.

"Građani mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski", naveo je Stanojević.

On je napomenuo da prelazi Horgoš 2, Bački Vinogradi i Đala rade od 7 do 19 časova, dok svi ostali navedeni prelazi rade 24 sata dnevno.

Preporučio je građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne granične prelaze.

"Imajući u vidu pojačan intenzitet saobraćaja tokom letnjih meseci Uprava granične policije pojačala je sve kapacitete kako bi omogućila što kraće zadržavanje građana na graničnim prelazima", istakao je Stanojević.

broj komentara 0 pošalji komentar