Saobraćaj umeren, oprez zbog vetra

Saobraćaj se od jutros odvija umerenim intenzitetom u većini krajeva Srbije. Vetar je u košavskom području slabiji u odnosu na prethodni dan, ali su udari i dalje povremeno jaki zbog čega se savetuje oprezna vožnja.

Promena vremena koju meteorolozi najavlju doneće kišu i mokre kolovoze koji uslovljavaju i smanjenu vidljivost na putevima.

Trenuto saobraćaj usporava magla koja smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, ima je u Požeškoj kotlini, Sjeničko-Pešterskoj visoravni i dolini Timoka, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a oprezna vožnja potrebna je zbog poledice koja se javlja u višim predelima ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan a temperature niske.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP "Kelebija" su 90 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

broj komentara 0 pošalji komentar