Saobraćajni kolaps u Beogradu

Zbog poseta stranih zvaničnika i popodnevnog špica, saobraćaj u centralnim ulicama u Beogradu oko 16.00 časova je gotovo potpuno stao. Velike gužve su i na Novom Beogradu i oko Sajma.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) i Žutom taksiju za Betu kažu da je razlog za gužve u glavnom gradu to što je policija, zbog poseta zvaničnika Grčke i Velike Britanije, blokirala saobraćajnice u raznim delovima grada.

"Celog dana su velike gužve zbog mestimičnih i povremenih blokada saobraćajnica, a u popodnevnim satima i zbog uobičajnog špica, te saobraćaj jedva da mili", rekli su u Žutom taksiju.

U tom udruženju, po, kako su naveli "grubim procenama", očekuju normalizaciju saobraćaja na gradskim ulicama oko 18.30.

U GSP-u su takođe rekli da je do zastoja u saobraćaju u centru grada došlo jer policija povremeno blokira određene ulice zbog prolaska stranih gostiju.

"Čim policija prekine s blokadama, saobraćaj će profunkcionisati", rekli su u GSP-u, dodavši da policija ne obaveštava GSP šta će i kada blokirati.

Tokom prolaska stranih delegacija, pojedine ulice se sporadično zatvaraju za saobraća što dovodi do zastoja u javnom prevozu.

Zbog radova na više lokacija u užem i širem centru grada, gužve u saobraćaju su svakodnevne.

broj komentara 0 pošalji komentar