Mokri kolovozi, oprez u vožnji

Povremena kiša uslovljava mokre kolovoze u nižim predelima, dok se vozačima koji planiraju put u više planinske predele centralne i zapadne Srbije, savetuje opreznija vožnja jer u jutarnjim satima i tokom noći, dolazi do stvaranja poledice zbog nižih temperatura.

Zbog snega koji povremeno provejava na području Kopaonika, Sjenice i Zlatibora, neophodna je zimska oprema, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Razlog za sporiju vožnju su i mogući sitniji odroni na putevima kroz stenske useke i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj.

Saobraćaj je slabijeg inteziteta, a njegovo pojačanje očekujemo u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satima, kada su moguća i desetominutna zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama.

Trenutno na naplatnim rampama prolazi bez dužih zadržavanja.

Zbog veće količine odrona zemlje i kamena zatvoren je put Čačak - Zeoke - Guča. Alternativni put je Čačak - Grab - Rogača Guča.

Zbog ulegnuća kolovoza zatvoren je put Brzeće-Kuršumlija u blizini mesta Blaževo kod sela Iričići.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Očekuje se pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom, ali se trenutno na ovim graničnim prelazima ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog predstojećih praznika produžen je rad graničnog prelaza Đala, sa Mađarskom, koji je sada od 07- 21 sat.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

U periodu od 28.03. do 01.04.2016. predviđeni su radovi na poporavci kolovoza i kolovoznih zastora na deonici kod naselja Stepojevac, na putu Beograd - Lazarevac.

Od 28.03. do 02.04.2016. zbog radova na pešačkoj stazi na putu Beograd - Obrenovac, u mestu Barič. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem saobraćaja.

Obustavljen je saobraćaj zbog izlivanja vode na putu Ljubovija - Mali Zvornik, u blizini mesta Crnča. Saobraćaj će biti obustavljen do povlačenja vode sa puta.

Alternativni pravac za putnički i teretni saobraćaj je put Ljubovija - Pecka - Osečina i put Osečina - Loznica.

Na putnim pravcima i prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja pa se preporučuje oprezna vožnja.

broj komentara 0 pošalji komentar