Snežno proleće

Saobraćaj širom Srbije obavlja se otežano zbog snega koji pada od noćas. Na graničnim prelazima sa Mađarskom stvaraju se velike kolone kamiona. Savetuje se oprez u vožnji. Sneg očišćen sa terena stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, pa bi utakmica Srbija–Škotska trebalo da se odigra kako je i planirano.

Sneg od noćas pada u većem delu zemlje, zbog čega se saobraćaj obavlja usporeno. Najviše snega ima na severu Vojvodine, na Paliću, gde je izmereno 11 centimetara, u Somboru osam, Zrenjaninu sedam, Loznici dva centimetra.

U Subotici sneg od jutros ne prestaje da pada i već stvara probleme na graničnim prelazima ka Mađarskoj.

Na graničnom prelazu Horgoš za sada se putnički automobili ne zadržavaju duže od pet minuta, ali problem imaju kamioni.

Kako je jutros saopštio AMSS, zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Mađarskoj, za teretna vozila preko 7,5 tona uvedena je zabrana ulaska u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš i Kelebija, dok je za ostale kategorije vozila obavezna upotreba zimske opreme i lanaca.

Saobraćaj u Beogradu odvija se otežano, ali nema većih gužvi i zastoja. U "Beogradputu" navode da su sve dežurne ekipe na terenu i da posipaju so, ali da nema većih problema.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta, auto-putevima, kao i na državnim putevima u Srbiji, kolovozi su vlažni, bez snega, a vozačima se savetuje oprezna vožnja.

Kako je saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije", snega do pet centimetara ima na putevima Petrovaradin–Irig i Bačevci–Kosjerić–Požega–Arilje–Divljaka.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Valjeva, Subotice, Bačke, Zaječara, Požege, Vranja, Pančeva, Kruševca, Užica i Ivanjice.

Za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema: Jošanička Banja–Kopaonik, Kopaonik–Jaram, Kopaonik–Rudnica i Kraljevo–Goč.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, na nekim ima magle, a  snega do pet centimetara ima na kolovozu na prilazu graničnom Horgoš–Subotica–E-75.

broj komentara 0 pošalji komentar