Dobri uslovi za vožnju

Suvi kolovozi i povoljni uslovi za saobraćaj očekuju jutros vozače u Srbiji. Na graničnim prelazima zadržavanja oko 30 minuta.

U nižim predelima Srbije kolovozi su suvi, a vozače očekuju povoljni vremenski uslovi za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije .

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko 30 minuta.

Svi putevi su prohodni, a na putevima drugog i trećeg prioriteta ima mestimično snega u raskvašenog stanju do pet centimetara u višim predelima na teritorijama Vranja, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice,

Užica, Kolubare, kao i na putevimima koji vode ka zimskim turističkim centrima - Kopaoniku, Goču, Staroj planini, Tari i Divčibarama.

Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione s prikolicom važi na sledećim putnim pravcima gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema: II-161 Jošanička Banja - Kopaonik, R-119a Kopaonik - Rudnica i R-234 Raška - Kuti - Odvraćenica - Novi Pazar - Rajetiće.

Temperaturne razlike i padavine predhodnih dana izazivaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari s mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na APE-75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine.

Na Obilaznici oko Beograda, zbog radova na mostu ispred novog tunela "Straževica", vozila se naizmenično propuštaju prema postavljenoj semaforskoj signalizaciji.

Na autoputu E-70/E-75 kroz Beograd, zabranjen je saobraćaj preko mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.

Na Ibarskoj magistrali (državni put M-22) saniraju se mostovi ispred i iza tunela "Štavica". Saobraćaj se na ovom delu obavlja usporeno uz naizmeničnio propuštanje vozila i semaforsku regulaciju i moguća zadržavanja od pet minuta.

Zbog aktiviranog klizišta, na delu državnog puta prvog reda, deonica Prijepolje-Brodarevo u mestu Gračanica, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajanom trakom uz semaforsku regulaciju.

U toku su radovi na državnom putu IA-6 reda Prijepolje-GP Gostun, kod tunela u Gostunu. Saobraćaj se obavlja uz naizmenično propuštanje vozila.

broj komentara 0 pošalji komentar