Stanje na putevima za 2. avgust

Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj pojačan na važnijim putnim pravcima na području Srbije. Velike gužve na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Horgoš i Preševo.

Na frekventnijim i važnijim putnim pravcima, saobraćaj pojačan. Posebne gužve na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Horgoš i Preševo.

Veće gužve na delovima auto-puteva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu Dimitrovgradu, zatim na Ibarskoj magistrali kao i na izlazima iz većih gradskih sredina.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Zbog radova na deonici magistralog puta M-22 između Ušća i Biljanovca, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku regulaciju.

Na regionalnom putu Kanjiža-Novi Kneževac, zbog popravke kolovozne konstrukcije mosta, zabranjen je saobraćaj teškim teretnim vozilima preko 12 tona ukupne težine.

Zbog radova na interventnoj popravci mosta preko kanala DTD, kod Vračevog Gaja, na regionalnom putu R-115 Kovin-Bela Crkva, do 15.9.2009. godine, saobraćaj će se odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Dana 08.07.2009. počeli su radovi na proširivanju magistralnog puta M-7, deonica Klek-Žitište. Radi se na proširivanju postojećeg puta sa leve strane, kako bi ukupna širina puta bila povećana sa postojećih 6 m. na 7,7 m.

Na deonioci regionalnog puta od Perleza do Titela na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici kod Uzića, na kolovozu su izraženi kolotrazi, koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju, pa vozači moraju da voze sporije i opreznije.

Upozorenje vozačima

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice.

Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, pa vozače upozoravamo da voze oprezno i da u potpunosti poštuju sva upozorenja i ograničenja. Saobraćaj na obilaznici oko Požege će, prema najavi putara, biti u potpunom prekidu do kraja jula.

Od 20.7.2009. počeli su radovi na regionalnom putu Valjevo-Debelo Brdo-Rogačica, na potezu od 7. do 10. km od Valjeva.

Zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnom putu R-119 Aleksadrovac-Jošanička Banja (deonica kod Koznice), saobraćaj će, u vremenu od 8 do 18 sati svakog dana, uključujući i subote i nedelje, biti potpuno obustavljan do 1.8.2009.

U periodu od 18 do 8 sati narednog dana, saobraćaj će se obavljati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na regionalnom putu R-256, na deonici Turija-Golubac, kod manastira Tumane, zbog aktiviranog klizišta, oštećene su obe kolovozne trake u dužini od 200 metara, a saobraćaj je u potpunom prekidu.

Na magistralnom putu M/22 Kraljevo-Raška, na deonici Ušće Biljanovac, završeni su radovi koji su uslovljavali potpunu dvočasovnu, u dva intervala, obustavu saobraćaja. Radi se i dalje, ali se saobraćaj odvija bez obustava, usporeno i uz povremeno naiznenično propuštanje vozila.

Usled oštećenja kolovoza na mostu na magistralnom putu M-2, na 15-om km od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, zbog aktuelnih radova saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnij signalizaciji, uz povremene kraće prekide od 15 do 20 minuta u intervalu od 7 do 15 časova. Planirano je da ovi radovi traju do 15.9.2009.

Usled klizanja zemljišta u blizini sela Vidovača, na regionalnom putu R-223 Prokuplje-Žitni Potok, došlo je do otcepljenja leve strane kolovoza.

Na ovom delu puta je zabranjen saobraćaj za vozila čija je nosivost preko pet tona. Za ostala vozila, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila desnom kolovoznom trakom, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 02. avg 2009, 21:40)
Patriota [neregistrovani]

Guzve na granicnim prelazima

Nije cudo da je guzva. Nigde se u pasos ne zagleda toliko dugo kao na nasoj granici. Od kada ga predate pa dokle ga dobijete nazad, da vam se smuci. Od Austrije do nase granice najcesce nam i ne pogledaju pasos nego samo mahnu rukom, prolazi. Kod nas ga zagledaju prvo odoka onda u aparat za kontrolu, pa opet odoka, pa kad se sete onda ga i vrate, kad mu lupe pecat, jer bez pecata ne ide ni kod ulaza ni kod izlaza. Tako su nekada Madjari lupali sve pecat do pecata, sada to ne rade ni oni tako samo nasi, kad sam ih pitao zasto to samo oni cine kazu naredjeno nam je tako i mi moramo.