Читај ми!

NDS: Nećemo biti rušilački faktor u Vojvodini

NDS neće žuriti sa Formiranjem poslaničke grupe u Skupštini Vojvodine, poručio kandidat za poslanika te stranke u Skupštini Srbije Janko Veselinović. Postoji određeni broj poslanika koji će narednih dana izaći u javnost i jasno saopštiti da su u novoj poslaničkoj grupi, rekao Veselinović.

Kandidat za poslanika NDS-a u novom sazivu republičkog parlamenta Janko Veselinović izjavio je da ta stranka po pitanju stanja u Vojvodini neće biti rušilački faktor.

Veselinović je na konferenciji za novinare u prostorijama NDS-a u Novom Sadu rekao da formiranje poslaničke grupe Nove demokratske stranke u Skupštini AP Vojvodine nije više nikakva tajna, ali da NDS "neće žuriti sa tim".

"Postoji određeni broj pokrajinskih poslanika koji su i faktički u NDS-u i oni će narednih dana izaći u javnost i jasno saopštiti da su u novoj poslaničkoj grupi", rekao je Veselinović, ne precizirajući o kojem broju poslanika se radi.

Prema Veselinovićevim rečima, u NDS-u su zadovoljni izbornim rezultatom koji je koalicija koju je predvodio lider te stranke Boris Tadić ostvarila u Vojvodini, osvojivši 8,11 odsto glasova, što tu koaliciju svrstava na treće mesto po političkoj snazi u Pokrajini.

"U okolnostima kada pojedine stranke koje postoje dve i po decenije nisu prešle cenzus, izborni rezultat mlade stranke kakva je NDS je vrlo dobar", rekao je Veselinović, istakavši da je ta koalicija na nivou Novog Sada ostvarila još bolji rezultat osvojivši 8,8 odsto glasova.

Veselinović je rekao da je NDS u Bačkom Petrovcu, Alibunaru, Kovačici, Baču, Šidu i Zrenjaninu zabeležila dvocifren izborni rezultat, a da je u svim gradovima i opštinama u Vojvodini na trećem mestu po broju osvojenih glasova.

"To pokazuje da će NDS u narednom periodu biti ozbiljan činilac političkog života kako u Republici, tako i u Pokrajini, a siguran sam da ćemo se na nekim narednim izborima boriti za prvo mesto, jer za to imamo i snage i potencijala", rekao je Veselinović.

Govoreći o mogućnosti da NDS bude deo vladajuće koalicije u republičkom parlamentu, Veselinović je rekao da ta stranka nije počela pregovore oko eventualnog učešća u novoj Vladi Srbije i da će u narednim danima početi prvo razgovori unutar stranke i koalicije, a onda i sa potencijalnim partnerima.

"Tokom tih razgovora videćemo da li je moguće da budemo deo vlasti ili ćemo biti ozbiljna opozicija koja će na taj način pomoći Srbiji da ima bolju perspektivu u narednom periodu", zaključio je Veselinović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво