Читај ми!

RIK: Ponavljanje izbora na jednom mestu u Novom Pazaru

Na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru će biti ponovljeni izbori, odlučio RIK. To biračko mesto nije bilo otvoreno na dan izbora jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Izbori na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru biće ponovljeni, odlučila je Republička izborna komisija.

RIK je usvojio prigovor koji je uputilo ovlašćeno lice podnosioca izborne liste SDA Sandžaka Ahmedin Škrilja u kojem je navedeno da to izborno mesto nije bilo otvoreno 16. marta, na dan izbora, jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Koordinator RIK-a za tu oblast Veljko Rakić rekao je da je obavešten da nedostaju listići i da je bio stava da biračko mesto treba otvoriti, a iz Beograda dopremiti nedostajuće listiće, jer to nije razlog da se građanima ne omogući biračko pravo.

Naveo je i da je netačno da RIK nije želeo da se oglasi, kako je to navedeno u prigovoru.

Zamenik predsednika RIK-a Tamara Stojčević istakla je da Komisiju ne interesuju razlozi zašto biračko mesto nije otovreno, već činjenica da građanima nije omogućeno da glasaju, a član RIK-a u proširenom sastavu ispred SDA Sandžaka Jasmina Bahtijarević rekla da biračko mesto nije ni bilo otvoreno, jer nije ubačen kontorlni listić.

"Na biračko mestu 27 upisano je 2.389 birača, članovi biračkog odbora iz BDZ i SDPS nisu dozvolili da se otvori to biračko mesto, a ne SDA, a da su izbori održani, SDA bi bila pobednik na izborima u Novom Pazaru", rekla je Bahtijarević.

Ocenila je i da bi to uticalo na konačni broj mandata koji bi SDA osvojila i dodala da "2.389 glasova manjinskog naroda vredi vise od milion glasova većine", nakon čega je zamenik predsednika RIK-a oduzela reč i nije dozovlila, kako je naglasila, politizaciju sednice RIK-a.

RIK je, takođe, odbacio ukupno sedam prigovora i doneo odluku da se poveća visina naknade za članove radnih tela i biračkih odbora na Kosovu i Metohiji za 2.500 dinara, zbog, kako je objašnjeno, troškova koje su imali za hranu i prevoz, a koje su snosili iz ličnih sredstava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво