Читај ми!

Ilić: DSS je moralni pobednik

DSS je moralni pobednik parlamentarnih izbora, kaže potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić. Ilić najavljuje da će najviši stranački organi uskoro doneti odluke o tome šta treba uraditi da bi se stranka oporavila i "nastavila dalju borbu za Srbiju.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije i predsednik Gradskog odbora Novi Sad te stranke Borko Ilić ocenio je da je DSS moralni pobednik parlamentarnih izbora i najavio da će najviši stranački organi uskoro doneti odluke o tome šta treba uraditi da bi se stranka oporavila i "nastavila dalju borbu za Srbiju".

"Nema predaje, nema povlačenja, najavljeni su pokrajinski izbori na koje ćemo izaći i pobedićemo kad-tad", rekao je Ilić na konferenciji za novinare i podsetio da je to prvi put od osnivanja DSS-a da ta stranka neće biti zastupljena u parlamentu.

Na pitanje novinara koliko je DSS spremna za pokrajinske izbore, s obzirom na ostvareni rezultat na minulim parlamentarnim izborima, Ilić je rekao da se ta stranka priprema za svake izbore jer, kako je kazao, "rezultati u Srbiji su varljiva brojka".

On je precizirao da su samo pre pet godina u Novom Sadu stranke bloka "Zajedno za evropsku Srbiju" i LSV imale 54 odsto glasova, a da su prekjuče na izborima ukupno osvojile nešto manje od 15 procenata.

"Na osnovu ovoga jasno je da se stvari u Srbiji menjaju iz dana u dan i mi ćemo se spremiti za pokrajinske izbore. Na njih imamo sa čim da izađemo jer smo jedini četiri godine bili opozicija Pajtićevom režimu", rekao je Ilić.

On je istakao da je DSS u Novom Sadu ostvario dobar rezultat u odnosu na onaj na republičkom nivou i zahvalio svim Novosađanima koji su glasali za tu stranku i koji su dali podršku ideji slobodne i samostalne Srbije.

Ilić je dodao da će narednih dana biti doneta i odluka da li će DSS i ubuduće samostalno nastupati na izborima.

On je kazao da je "nezabeleženo" i u zemljama Evropske unije da u parlamentu ne postoje poslanici koji su protiv EU.

"Nakon ovih izbora u Skupštini Srbije neće sedeti nijedan poslanik koji je protiv EU, a ja tvrdim da je još žalosnije da u parlamentu neće biti ni jednog poslanika koji je protiv NATO-a", naglasio je Ilić dodajući da je u Skupštini stvorena dvotrećinska većina dovoljna za promenu Ustava i "zaokruživanje priče o Kosovu i Metohiji".

On je zaključio da će konačnu reč o promeni Ustava dati građani na referendumu a, kako je kazao, "tu ćemo se još boriti".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво