Читај ми!

Vučić otvoren za razgovore

Volja naroda je bila takva da ne zavisimo od matematike, ali nam je cilj da razgovaramo sa svima koji žele da Srbija ide napred i koji joj žele dobro, izjavio je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić. Istakao je da je otvoren za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je za Večernje novosti da je otvoren za razgovore sa svima koji žele da Srbije ide napred, prenosi Fonet.

Vučić očekuje da ga Predsedništvo SNS-a u narednim danima ovlasti da započne konsultacije sa potencijalnim partnerima za buduću vladu.

Nemamo vremena za gubljenje i želimo što pre da formiramo odgovoran ministarski tim koji će započeti neophodne reforme, naglasio je Vučić.

Upitan sa kim će najpre pregovarati i može li Srbija da dobije široku koaliciju, Vučić je odgovorio da je volja naroda bila takva da SNS ne zavisi od matematike, ali da mu je cilj da razgovara sa svima koji žele da Srbija ide napred i koji joj žele dobro.

"Dakle, otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina", istakao je Vučić.

Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu, dodao je Vučić i objasnio da želi dogovor oko ključnih državnih i nacionalnih ciljeva, jer se nikada nije bavio sitnim kalkulacijama.

Na pitanje da li već zna imena ministara, Vučić je uzvratio da nije bilo reči o konkretnim imenima, mada ne krije da je zadovoljan učinkom Lazara Krstića i Nikole Selakovića, koji su zaslužili da budu i u novoj vladi.

U narednim danima biće sastavljeni plan i program vlade sa kojim će se izaći pred parlament, najavio je Vučić.

Među prioritete je uvrstio automobilsku industriju, poljoprivredu, IT sektor, građevinarstvo i žestoku borbu protiv nezaposlenosti.

Tu je i usvajanje paketa reformskih zakona, najkasnije do 15. jula. Siguran sam da će ljudi već krajem 2014. moći da osete boljitak, zaključio je Vučić.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво