Читај ми!

SNS u Beogradu pobedio u 15 od 17 opština

Naprednjaci pobedili u 15 gradskih opština na izborima za Skupštinu grada Beograda. Za SNS je na loklanim izborima glasalo 43, 62 odsto Beograđana.

Na izborima za Skupštinu grada Beograda Srpska napredna stranka osvojila je 43,62 odsto glasova, a pobedu je odnela u 15 od 17 gradskih opština.

Od 1,6 miliona upisanih birača u glavnom gradu, na birališta je izašlo 805.046 Beograđana, odnosno 50,66 odsto, od kojih je nešto manje od polovine glasalo za listu SNS odnosno 43,62 odsto, saznaje Tanjug.

Naprednjaci većinu nisu osvojili samo u dve opštine, tradicionalnim uporištima demokrata, Vračaru i Starom gradu, ali razlika između glasova koje su dobile dve stranke ni u tim opštinama nije bila velika.

Za SNS je glasalo 24,04 odsto Vračaraca i 25,43 odsto žitelja Starog Grada, dok je za DS u tim opštinama glasalo 29,39 odsto, odnosno 26,32 izašlih birača.

Iza naprednjaka na nivou Beograda ostale su DS sa15,70 odsto, SPS sa 11,49 odsto i DSS sa 6,39 odsto, što čini i ukupan broj lista koje su ušle u gradski parlament.

Prema dosadašnjim podacima, zabeleženo je 26. 936 nevažećih listića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво