Читај ми!

Bobić: Nova podela vlasti vodi stabilnosti

Dominacija jedne partije može da doprinese stabilnosti koju zahteva proces evropskih integracija, naročito što u Skupštini neće biti stranaka koje se protive ulasku Srbije u EU, rekla je generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić.

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić ocenila je da nova podela vlasti nakon vanrednih parlamentarnih izbora može doprineti stabilnosti koju zahteva proces evropskih integracija.

"Dominacija jedne partije može da doprinese potencijalnoj stabilnosti koju zahteva proces evropskih integracija, pogotovo što i u novom skupštinskom sazivu neće biti partija koje se protive ulasku Srbije u EU", rekla je Maja Bobić za agenciju Beta.

Dodala je da bi to trebalo da stvori stabilan okvir za proces evropskih integracija, ali da će biti i test za novu vladu koja će morati da uključi veliki broj drugih društvenih aktera u posao koji je u suštini posao vlade.

I pored toga što u novi saziv Skupštine ulaze samo proevropske stranke, Maja Bobić smatra da društvo u Srbiji ipak nije toliko jedinstveno o pitanju evrointegracija.

"Deo društva koji je evroskeptičan, postoji, ali je u manjini. Međutim, takvo stanje u parlamentu je odraz toga što građani bilo da su za ili protiv Unije, podržavaju ono što su obaveze Srbije na tom putu, podržavaju reforme koje su na evropskoj agendi", rekla je Maja Bobić.

Na jučerašnjim vanrednim poslaničkim izborima u Srbiji Srpska napredna stranka osvojila je natpolovičnu većinu u Skupštini i može sama da formira vladu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво