Читај ми!

Halimi: Ne očekujem previše

Razgovaraću o vladi, ali ne očekujem previše, rekao je Riza Halimi, dodajući da od SNS-a još nije dobio zvaničan poziv.

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Halimi izjavio je danas da nije dobio zvaničan poziv od Srpske napredne stranke (SNS) za razgovor o učešću u Vladi Srbije, ali da je spreman da se takvom pozivu odazove.

Halimi je za agenciju Beta izjavio da je PDD odlučio da učestvuje na parlamentarnim izborima da bi ostvario interese svojih birača i da je spreman da sa najjačom parlamentarnom strankom u Srbiji razgovara o svim modalitetima i mogućnostima učešća na nekom nivou vlasti.

"Imali smo takve pozive i ranije, jer je obaveza mandatara da pre formiranja vlade razgovara sa svim poslaničkim grupama u parlamentu, ali je na tome u prva dva slučaja (2007. i 2008. godine) i ostalo", kazao je Halimi, koji je do sada bio jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije u tri mandata.

Halimi je naveo da je takav poziv dobio i od Ivice Dačića, nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, ali da razgovori o mogućnosti učestvovanja PDD-a u radu Koordinacionog tela za opštine Preševo, Medveđu i Bujanovac, o radu Nacionalnog saveta Albanaca i o formiranju nove koalicije u opštini Bujanovac, u kojoj je PDD u opoziciji, nisu urodili plodom.

"Nijedan od tih pregovora sa Dačićem nije se uspešno završio. Videćemo da li će biti predloga od (mandatara) ove vlade i kakvi će ti predlozi biti. U svakom slučaju, mi smo spremni da o svemu razgovaramo", kazao je Halimi.

Prema podacima PDD-a, za tu stranku je u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa glasalo nešto više od 22.000 birača, a još je neizvesno da li će PDD na osnovu izbornih rezultata u Skupštini Srbije imati jedno ili dva poslanička mesta.

Halimi je naveo i da je izuzetno zadovoljan rezultatima, jer je na ovim izborima PDD dobio oko 9.000 glasova više u Preševu, Bujanovcu i Medveđi nego na izborima 2012. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво