Читај ми!

CDU: Rezultat izbora važan korak

SNS jasnim opredeljenjem za ulazak Srbije u EU uspela da udvostruči udeo glasova na jučerašnjim izborima, kaže izvestilac vladajuće nemačke CDU/CSU Filip Misfelder.

Izvestilac vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i Hrišćansko-socijalne unije (CSU) za spoljnu politiku Filip Misfelder ocenio je da je Srpska napredna stranka (SNS) "jasnim opredeljenjem za ulazak Srbije u EU uspela da udvostruči udeo glasova" na jučerašnjim izborima i rezultat nazvao "značajnim korakom napred za Srbiju pred kojom su mnogobrojni izazovi".

Podseća istovremeno da sada mora dalje da bude sproveden plan pregovora Srbije sa Kosovom koji na kraju treba da vodi do priznavanja Kosova od strane Beograda.

"Iz naše perspektive je za Srbiju pravi put da sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem dalje ide ka EU. Preduslov za to su pregovori sa Kosovom. U aprilu prošle godine potpisan je sporazum, koji na kraju treba da vodi do priznanja Kosova, mora sada dalje da bude sproveden", navodi se u Misfelderovom saopštenju.

U njemu se ukazuje da Srbija "ima veoma veliki državni aparat i veliki broj državnih firmi", kao i da su "birokratske strukture prevelike i obrazovni sistem zastareo".

"Konzervativna SNS najavila je da će se svom snagom posvetiti suzbijanju korupcije i nezaposlenosti. Mogući premijer Aleksandar Vučić je najavio da će upravo na to staviti naglasak da bi narednih godina ubrzao razvoj Srbije i privredu i društvo učinio delotvornijima. Poslanička grupa CDU/CSU u Bundestagu podržava Srbiju u tim naporima", naveo je Misfelder u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се