Читај ми!

Nikolić: Vučić budući premijer

Aleksandar Vučić će biti budući premijer, rekao Tomislav Nikolić. Razgovore sa novim mandatarom počeću tek posle formiranja poslaničkih grupa u parlamentu, napomenuo je Nikolić.

Predsednik Republike Tomislav Nikolić rekao je da će Aleksandar Vučić biti budući premijer, a da će razgovore sa mandatarom nove vlade početi tek posle formiranja poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i razgovora s njima.

"Prvo moraju da se završe izbori, zatim da se formiraju poslaničke grupe u Skupštini Srbije, a onda ćemo razgovarati sa svim poslaničkim grupama, iako znam s kim ću razgovarati o mandatu", rekao je Nikolić u izjavi novinarima u Kragujevcu gde je prisustvovao svečanoj akademiji povodom obeležavanja 160 godina Politehničke škole.

Nikolić je dodao da o sastavu nove vlade treba da se razgovara sa onima koji su ušli u parlament, ali i onima koji nisu, jer, kako je istakao, sve su to građani Srbije.

Prema njegovim rečima, sve ono što treba da uradi Aleksandar Vučić, kao budući premijer, i ja, zajedno, jesu posledice onoga što se taložilo godinama u Srbiji.

Nikolić je ocenio - "da je svako otklanjao po jedan deo ne bi moralo ovoliko posla da bude pred novom vladom", koja, kako je naveo, zbog toga u prvo vreme neće biti previše popularna".

Nikolić je rekao i da su izbori protekli u demokratskoj atmosferi i da su rezultati kakve je i očekivao, kao i da je pogrešio u jednom procentu.

"Oni koji su loše prošli treba da razmisle otkud tolika popularnost SNS-a, da li su i sami u tome učestvovali. Ljudi koji su zajedno sa mnom počeli u višestranačkom sistemu, a vode neuspešne stranke, trebalo bi da razmisle o tome", zaključio je Nikolić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво