Читај ми!

Televizije BN i OBN prekršile izbornu tišinu

Televizije BN i OBN prekršile izbornu tišinu, utvrdila RRA. Zbog toga je naloženo kablovskim operatorima da ih isključe iz ponude na dva sata. Savet RRA upozorava sve emitere i kablovske operatore na obavezu poštovanja izborne tišine.

Tokom nadzora programa emitera, Republička radiodifuzna agencija utvrdila je da su TV BN i OBN prekršile izbornu tišinu, zbog čega je naložila kablovskim operatorima da ova dva programa isključe iz svoje ponude na dva sata. 

Ukoliko se utvrdi da, posle uključenja, ovi programi ponovo krše izbornu tišinu, Agencija će naložiti kablovskim operatorima da ih isključe iz ponude do kraja predizborne tišine.

Televizije BN i OBN proizvode program u Bosni i Hercegovini, a nalaze se u programskoj ponudi 12 kablovskih operatora iz Srbije.

Savet RRA upozorava sve emitere i kablovske operatore na obavezu poštovanja izborne tišine, koja je počela u četvrtak 13. marta od 24 sata, a završava se u nedelju 16. marta u 20 sati.

Tokom izborne tišine televizijski i radio emiteri u obavezi su da poštuju član 5. stav 3. Zakona o izboru narodnih poslanika i odredbe tačke 18. glave I Opšteg obavezujućeg uputstva radio i televizijskih stanica u predizbornoj kampanji za lokalne, pokrajinske i republičke skupštinske izbore, izbore za predsednika Republike i izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

U skladu sa Zakonom, Agencija će i dalje pratiti i blagovremeno reagovati na eventualna nepoštovanja predizborne tišine u programima emitera i u ponudi kablovskih operatora.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво