Читај ми!

Dačić: Glasajte za sebe

Posao onih koji pokušavaju da unište koaliciju SPS-PUPS-JS je uzaludan, kaže lider socijalista Ivica Dačić na mitingu u Nišu. Dačić je pozvao one koji su nekada glasali za SPS da to ponovo učine.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić poručio je da je ulazudan i Sizifov posao onih koji pokušavaju da unište koaliciju SPS-PUPS-JS i pozvao građane da mu "daju veliku moć da osvoji što više mandata kako bi rešavao njihove probleme".

"Nemojte da gubite vreme da radite Sizifov posao i da radite nešto što je nemoguće - da uništite ovu koaliciju", rekao je Dačić na završnoj konvenciji u Nišu.

Rekao je da razlog za to što se SPS posle 5. oktobra "uzdigao kao Feniks iz pepela" nije zbog rukovodstva stranke, već zbog neuništivosti ideja.

"Ja ću glasati za vas, a od vas tražim da glasate za sebe. To znači da ćemo mi imati najveći broj glasova", rekao je Dačić i dodao da očekuje milion onih koji će podržati koaliciju koju vodi na izborima u nedelju.

Građane je upozorio da će stranke posle izbora zaboraviti sve što su pričale u kampanji i da će onda doći vreme usvajanja novih zakona, vreme kad će se odlučivati da li će biti otpuštanja radnika i na čiju štetu će se ti zakoni menjati.

"Ne treba mi vaš glas za fotelju, već da bi ne biste ostali bez posla, da biste mogli da školujete decu, da se lečite besplatno, da borci ne budu obespravljeni", istakao je lider socijalista.

Pozvao je one koji su nekada glasali za SPS da to ponovo učine i podsetio da je stranka koju vodi pre 2000. godine imala milion i 700 hiljada glasova, a pre dve godine 560.000 glasova.

"Mi smo čudo, mi smo preživeli 5. oktobar. Ne mogu da se nakaju što nas nisu počistili, bili smo na đubrištu političke istorije, ali smo ustali kao Feniks jer smo neuništivi, ne samo zbog rukovodstva već zbog ideja", rekao je Dačić i dodao da mogu da nastave da ga vređaju i ponižavaju, ali da će se u nedelju videti ko će se radovati.

"Osnovno je pravilo - ko drugome jamu kopa, znate ko u nju upada, ali dosta je Srbiji jama, ja ne želim da se takmičim u rvanju po blatu jer smo onda svi ukaljani. Ja ne želim da govorim da sam lošiji od vas, ja hoću da budemo bolji, da bi zemlja bila bolja i naša deca živela bolje", naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, kad je juče rekao da je klađenje na koaliciju SPS-PUPS-JS "sigurica", kladionice su odmah obustavile uplatu na njih jer su videli da su potcenili snagu te koalicije.

"Koji god procenat da nam daju, ići ćemo iznad toga, jer snaga naroda ne može da se zaustavi", poručio je Dačić.

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić poručio je da će koalicija SPS-PUPS-JS nastaviti da se birine o penzionerima i ponovio da će se oni zalagati da "penzije prate plate".

"Za one čije su penzije male, obezbedili smo 13. penziju. I vojnim penzionerima kažemo da će sva njihova potraživanja biti izmirena", rekao je Krkobabić i dodao da će ta koalicija da se brine i o zaposlenima.

Prema njegovim rečima, u Srbiji nema viška zaposlenih, već manjka posla i istakao da su u našoj zemlji višak samo političari.

Predsednik JS Dragan Marković pozvao je građane da glasaju za one čija dela govore za njih i koji imaju rezultat, a to je, kako je rekao, koalicija SPS-PUPS-JS.

Marković je pozvao građane da glasaju za one koji, kako je naglasio, neće smanjivati plate doktorima i profesorima.

"Obećavamo da ćemo dovesti nove investitore - znate koliko sam ih doveo u Jagodinu. Obećavam industrijskom Nišu da ćemo i ovde da zapalimo olimpijsku industrijsku baklju, da pomognemo poljopoprivrednim proizvođačima", rekao je Marković, koji je naveo da je iz Niša za 10 godina otišlo 9.000 ljudi i da se može dogoditi da, ukoliko se taj trend nastavi, za 10 godina u Nišu ne ostane ni 50.000 ljudi.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво