Читај ми!

Todorić: Hoćemo da vidimo nadležnosti ZSO

DS podržava implementaciju Briselskog sporazuma u punoj meri i ne želi da veruje da je on bio samo kupovina vremena do izbora na KiM, rekao Vladimir Todorić. Želimo da vidimo kada će biti formirana ZSO i koje će nadležnosti imati, ističe Todorić.

Član Predsedništva Demokratske stranke Vladimir Todorić rekao je da ta stranka podržava implementaciju Briselskog sporazuma u punoj meri i da ne želi da veruje da je on bio samo kupovina vremena do izbora na Kosovu i Metohiji.

Todorić je, na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici, rekao da je politika DS-a prema kosovskom pitanju takva da podržavaju Briselski sporazum, i da žele da vide kada će biti formirana Zajednica srpskih opština i koje će biti njene nadležnosti.

"Želimo da vidimo kada će biti formirana ZSO, kada će biti donet Ustavni zakon za sprovođenje Briselskog sporazuma i koje će biti nadležnosti ZSO - da li će ona biti više od kancelarije sa zastavom ispred zgrade i kako će to funkcionisati, i da li će obuhvatati opštine južno od Ibra", rekao je Todorić.

"Mi ne želimo da verujemo u to da je Briselski sporazum bio jedna kupovina vremena do izbora na KiM i da posle toga nije toliko bitna njegova implementacija", podvukao je funkcioner DS-a.

On je rekao da DS ne podržava nezavisnost Kosova i Metohije, ali da treba graditi politiku da treba naći posebno rešenje za KiM, da se omogući suživot i funkcionisanje.

"Ukoliko ne funkcioniše kosovska država na ovom području severa Kosova, a ne funkcioniše ni stopostotno sistem Republike Srbije, mi moramo opet napraviti neki sistem, ne smemo napraviti vakuum, ne sme postojati bezvlašće gde će se neki snaći bolje, a neki lošije, gde će postojati lov u mutnom", rekao je Todorić.

Potpredsednica Demokratske stranke Vesna Martinović i kandidatkinja za narodnog poslanika istakla je da ne treba da se zažmuri pred onim što je ovde svakodnevni život gde se, kako je ocenila, svakog dana po jedno pravo više uskraćuje, i da o tome u Srbiji mora da se zna i govori.

"Mi nemamo pravo da ćutimo. To nisu pitanja koja se tiču samo stranaka, to su nadstranačka pitanja, to su ljudska pitanja. Kada neko padne na ulici i bude povređen, vi ne pitate iz koje si stranke nego ga pitate kako mogu da ti pomognem, da li te nešto boli", rekla je Martinovićeva.

Kako je istakla, takav treba da bude i stav Srbije i DS će zaista učiniti sve, bilo kao opoziciona bilo kao vladajuća stranka, da tako i bude u budućem periodu i da se neka loša pravila i loši običaji iz prethodnog perioda ubuduće menjaju.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво