Читај ми!

Ružić: Briselski sporazum garancija novog početka

Briselski sporazum je civilizacijsko dostignuće koje svim narodima mora donositi evropske vrednosti, rekao funkcioner SPS-a Branko Ružić u Prizrenu. U razgovoru sa mladim bogoslovima, Ružić poručio da su oni dragulj i garancija opstanka Srbije na KiM.

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, prilikom posete Bogosloviji u Prizrenu, izjavio je da je Briselski sporazum garancija novog početka i osnov za kreiranje socijalno pravedne politike orijentisane ka ljudima.

"Briselski sporazum je civilizacijsko dostignuće koje svim narodima mora donositi evropske vrednosti, a ne oduzimati stabilnost, socijalnu pravdu, ekonomski prosperitet i pravo na bezbedno okruženje i budućnost", rekao je Ružić u razgovoru sa mladim bogoslovima.

Sa druge strane, kako je upozorio, ideja o formiranju vojnih snaga Kosova je anticivilizacijska, nepotrebna i ne doprinosi razumevanju.

"Nadam se da će naši evropski i prištinski partneri imati ove činjenice u vidu", rekao je Ružić.

Kako je istakao, 36 učenika Bogoslovije su srpski pupoljak u Prizrenu, luča Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, i nada da će Dušanov prestoni grad biti ono što je bio nekada.

"Ovo je dragulj i garancija opstanka Srbije i srpske mladosti na KiM. Prizrenska bogoslovija kroz istoriju je edukovala četiri naša patrijarha i najprestižnija je bogoslovija je koju su naša crkva i narod ikad imali. Prizrenska bogoslovija preživela je mnogo nepravdi i paljenja i uništavanja ali uvek je nicala kao feniks iz pepela", rekao je Ružić i najavio da će krajem ove ili početkom sledeće godine ta ustanova biti restaurirana.

Ružić je đacima Bogoslovije doneo table i koševe za košarku, rekete za stoni tenis i šahovske komplete koje je pribavio Republički zavod za sport.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се