Читај ми!

Agencija "Kliping": RTS najobjektivniji u kampanji

Tokom predizborne kampanje, sve predizborne liste su uglavnom imale ravnomernu zastupljenost u informativnim emisijama RTS-a, pokazuje istraživanje agencije "Kliping".

Analizirajući naklonost emitera sa nacionalnom frekvencijom pojedinačnim izbornim listama, Agencija Kliping je ocenila da je RTS bio najobjektivniji i da su u informativnim emisijama nacionalnog servisa sve predizborne liste dobijale uglavnom ravnomernu zastupljenost.

"S druge strane, privatne TV stanice poput Pinka i Prve dale su predizbornoj kolaciji oko SNS-a više od jedne trećine ukupnog prostora posvećenog političarima", rekao je za Danas Ilija Vučević iz Agencije Kliping.

Zbirno, najviše vremena u glavnim informativnim emisijama nacionalnih emitera ubedljivo su od početka kampanje dobijali predstavnici koalicije okupljene oko SNS-a i državni funkcioneri sa ove liste - skoro 36 odsto, pokazuje analiza te agencije za praćenje i analizu medija za period od 2. februara do 9. marta.

Kako prenosi Danas, iza SNS-a u programima slede koalicija SPS-PUPS-JS sa trostruko manjom zastupljenošću od 13 odsto, pa zatim ostale parlamentarne stranke sa približno jednakim učešćem u ukupnoj minutaži - DS, koalicija oko Borisa Tadića, DSS, LDP i URS.

"Vanparlamentarne stranke i predstavnici nacionalnih manjina dobili su znatno manji publicitet i on se kreće od 3,88 odsto, koliko je dobio SRS, pa do svega nekoliko promila za liste poput 'Dosta je bilo' koju predvodi Saša Radulović", rekao je Vučević.

Kao reprezentativni uzorak uzete su glavne informativne emisije nacionalih TV stanica, odnosno Dnevnik 2 RTS-a, Vesti u 18.30 na B92, Nacionalni dnevnik Pinka, centralne vesti Prve i "Telemaster" na Hepiju.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво