Читај ми!

Dačić: Osvojićemo milion glasova

Na izborima 16. marta biće samo do dva ozbiljna koncepta, socijalista kao levice i SNS-a kao desnice, rekao za RTS lider SPS-a Ivica Dačić. Raspuštanje parlamenta nisam tražio zato što je Vlada loše radila, nego zato što je to tražio SNS, rekao je Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne vidi u čemu je problem ako neko misli da treba da budu održani i vanredni predsednički izbori.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko

"Ako se promenila volja birača za parlament, ko može da garantuje da nije za predsednika Srbije. Ne znam odakle ta vrsta osetljivosti", rekao je Dačić u emisiji Oko Radio-televizije Srbije.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je rekao da mu se Dačić telefonom javio posle prve izjave da su potrebni vanredni predsednički izbori, i rekao da nije mislio tako, Dačić je rekao da je Nikolić bio "neozbiljan i iritiran kad je to
rekao".

Dačić je time uzvratio na identične Nikolićeve reči kojima je okarakterisao njegov zahtev i za vanrednim predsedničkim izborima.

Dačić je ponovio da raspuštanje parlamenta nije tražio zato što je Vlada loše radila, nego zato što je to tražila Srpska napredna stranka i on je tu odluku najjače partije "prihvatio i poštovao".

Prema mišljenju Dačića, na izborima 16. marta biće samo do dva ozbiljna koncepta, socijalista kao levice i SNS-a kao desnice.

On je dodao da stranke desnice nisu samo naprednjaci, nego i Liberalno-demokratska partija, Ujedinjeni regioni Srbije, Demokratska stranka Srbije, a i Demokratska stranka je, koja je, kako je ocenio, više desnica nego levica.

Medijske napise o njegovom poznanstvu sa nekim pripadnicima narko-klana Darka Šarića, Dačić je objasnio kampanjom koja se protiv njega vodi, i poručio svima koji to rade da gube vreme, jer su skupovi koalicije koju vodi SPS pokazali da mu popularnost sve više raste.

Mogu politički nešto da zgrešim, ali ja nisam kriminalac, poručio je Dačić i naglasio da kao ministar unutrašnjih poslova za godinu i po godinu nije "stopirao" nijedan predmet o kome je trebalo da se vodi istraga.

Govoreći o svom odnosu sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, Dačić je istakao da njih dvojica uvek kažu ono što imaju, i da suštinski nemaju šta da zamere jedan drugom.

Da li se mi slažemo ili ne slažemo, ili "peckamo", to nema nikakvih posledica po naše odnose, konstatovao je Dačić.

On je ocenio da nije u istoj kategoriji sa DS-om i njegovim liderom Draganom Đilasom, niti sa Borisom Tadićem i njegovom Novom demokratskom strankom, za koju je rekao da je "nepostojeća".

"Mi ćemo osvojiti milion glasova, a oni će se boriti za cenzus", objasnio je Dačić.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво