DS: Saradnja sa invalidskim organizacijama

Demokratska stranka potpisala Protokol o saradnji sa invalidskim organizacijama kojim se DS obavezuje da će raditi na unapređenju socijalne politike i prava osoba sa invaliditetom.

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović i predsednik Reprezentativnih invalidskih organizacija Beograda Dušan Trojanović potpisali su Protokol o saradnji, kojim se DS obavezuje da će raditi na unapređenju socijalne politike i prava osoba sa invaliditetom.

Božović je nakon potpisivanja Protokola rekao da su principi ravnopravnosti i zabrane diskriminacije duboko utemeljeni u ideje i vrednosti za koje se zalaže DS.

Prema njegovim rečima, demokrate su svesne da, osim zakonskog okvira, mora da se uradi još mnogo toga kako bi se u potpunosti ostvarila prava osoba sa invaliditetom.

"Potpisivanje protokola potvrđuje opredeljenje DS-a da ta ravnopravnost bude zaista u potpunosti sprovedena u Beogradu koji mora da služi u tom smislu kao primer drugim opštinama i gradovima širom zemlje", rekao je Božović, a prenosi DS u saopštenju.

Prema njegovim rečima, protokolom se odbornici DS-a u narednom sazivu Skupštine Grada Beograda obavezuju da će predano raditi na unapređenju socijalne politike, a isto tako predano raditi na unapređenju prava osoba sa invaliditetom, jer oni ne smeju biti diskriminisani.

U okviru Reprezentativne invalidske organizacije Beograda nalaze se Gradska organizacija slepih Beograda, Gradska organizacija gluvih Beograda, Savez za cerebralnu i dečju paralizu Beograda, Savez invalida Grada Beograda, Savez za pomoć MNRO Beograda, Udruženje distrofičara Beograda i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво