Treće povlačenje sa izborne liste DS-a

Izborna lista Demokratske stranke ostala je bez još jednog kandidata za poslanika. Nakon povlačenja kandidature Mirjane Jevremović iz Kruševca, lista "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju" ima 247 kandidata od prvobitno predloženih 250.

Rešenjem Republičke izborne komisije, Mirjana Jevremović iz Kruševca od večeras više nije kandidat za poslanika na listi "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju". Ta lista sada ima 247 kandidata za poslanike od prvobitno predloženih 250. 

RIK je na ranijim sednicama doneo istovetna rešenja za Radoslava Milovanovića iz Kučeva i Tamaru Tripić iz Beograda.

Jevremović se na listi kandidata nalazila na 245. mestu i to mesto će, kao i 170. gde je bilo ime Tripićeve i 86, na kojem je pisalo ime Milovanovića, ostati prazno.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević ponovio je ranije dato objašnjenje da Zakon o izboru narodnih posalnika ne prediviđa situaciju da kandidat za posalnika povuče kandidaturu posle proglašenja liste, ali da ta mogućnost postoji u Zakonu o lokalnim izborima.

U Obrazloženju rešenja koje je dato kada su Tripić i Milovanović povukli kandidature, navedeno je da Zakon o izboru narodnih poslanika sadrži pravnu prazninu, ali da Zakon o lokalnim izborima predviđa da nakon proglašenja izborne liste kanidat za odbornika može odustati od kandidature i u tom slučaju podnosilac liste nema pravo da predloži drugog kandidata odbornika.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво