Đurić: Ime naše zemlje se poštuje i ceni

Srpska napredna stranka je u prethodnih godinu i po dana uradila mnogo da se ime naše zemlje u svetu poštuje i ceni, rekao je Marko Đurić u Pirotu.

Član predsedništva Srpske napredne stranke Marko Đurić, kazao je da je SNS u proteklih godinu i po dana učinila mnogo na tome da se ime naše zemlje u inostranstvu poštuje i ceni.

Đurić je zajedno sa potpredsednicom Nove Srbije Dubravkom Filipovski i kandidatom za narodnog poslanika Vanjom Udovičićem posetio Pirot, kako bi, kako je rekao, podneo izveštaj narodu šta je urađeno u borbi protiv korupcije i kriminala i drugim poljima u proteklih godinu i po dana.

"Srpska napredna stranka je u prethodnih godinu i po dana uradila mnogo da se ugled i ime naše zemlje u svetu poštuju i da danas, zahvaljujući politici koju su sprovodili vlada i predsednik republike, u svetu sa rečju koju Srbija da računaju na isti onaj način na koji su to činili u vreme kada je ministar finansija u Srbiji bio Laza Paču," rekao je Đurić ispred stranačkih prostorija SNS-a u Pirotu.

"Mi želimo da Srbiju vratimo na taj stari put, na put države i ljudi koji svoju reč cene više od ičega i to je danas u svetu prepoznato", dodao je on.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da će od 16. marta apsolutni prioritet nove vlade biti ekonomija.

"Ekonomija je naš osnovni prioritet od 16. marta. Ova vlada traži pun kapacitet, punu podršku od vas da sprovedemo bolne i teške reforme koje su nam potrebne, ali koje će značiti boljitak za svakog građanina, za svaku kuću, za svakog domaćina, za svako dete", kazala je Filipovska ispred sedišta SNS-a u Pirotu gde se obratila okupljenim građanima.

Nakon posete prostorijama SNS-a u Pirotu, delegacija je posetila Osnovnu školu "8. septembar" u Pirotu.

Udovičić je rekao da program "Sport u škole" koji se sprovodi u 50 gradova u Srbiji uspeva i da će on u narednom periodu biti proširen na još više gradova i veći broj škola. 

SNS dosledno brani slobodu okupljanja  

Prethodno, Marko Đurić je poručio da je za SNS pitanje Parade ponosa zapravo pitanje slobode "zbora i dogovora", jer Ustav i zakoni moraju da se poštuju a sloboda okupljanja mora biti omogućena svim građanima. 

Đurić je, na tribini koju je organizovao vračarski odbor SNS, konstatovao da nivo opšte bezbednosti u Srbiji nije zadovoljavajući, saopštila je Gejt-strejt alijansa, čiji su aktivisti učestvovali na skupu.

"Različiti oblici nasilja pojavljuju se u društvu koje je opljačkano, osiromašeno, u društvu u kojem su mnoge vrednosti izvrnute naopako", objasnio je Đurić i poručio da je nedvosmislen stav SNS da niko u Srbiji, bez obzira kojoj grupi pripadao, bez obzira na svoje političko i drugo uverenje, ne sme biti izložen fizičkom nasilju.

"To je princip za koji se zalaže i zalagaće se SNS", naglasio je Đurić.

Međutim, prema njegovom ličnom mišljenju, tema Parade ponosa je vrlo često u prethodnih nekoliko godina bila korišćena od strane različitih političkih grupacija kako bi se odvratila pažnja građana sa gorućih ekonomskih i drugih problema, kako bi se "svi u Srbiji svađali oko toga da li treba ili ne treba da šetate, umesto da se bave time ko ih pljačka".

U tom smislu su, kako smatra, mnoge LGBT organizacije bile predmet instrumentalizacije i različitih manipulacija.

Aktivisti Gej-strejt alijanse su se na tribini interesovali za konkretne mere za smanjenje nasilja i diskriminacije prema pripadnicima te populacije, da li će SNS podržati iduću Paradu ponosa i pružiti javnu i jasnu političku podršku LGBT osobama.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво