Jovanović: Ludost je bežati od reformi

Hrabrost je, tačnije ludost, ne ići u reforme, jer ono što nas u tom slučaju čeka bilo bi strašno, rekao je Čedomir Jovanović. Lider LDP-a je naveo da će ta partija 17. marta sa onima koji su spremni da uđu u promene, krenuti u borbu ne za partije i funkcije već u posao stvaranja bolje države.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je vreme da ta stranka pokaže kako treba voditi državu i privredu, i dodao da je on pokazao šta zna na primeru "Fidelinke" iz Subotice.

Jovanović je izjavio da je ludost bežati od reformi i da je ta stranka garant uspeha i boljeg života u Srbiji.

"Hrabrost je, tačnije ludost, ne ići u reforme, jer ono što nas u tom slučaju čeka bilo bi strašno. Zato LDP u svakoj vlasti u kojoj će biti to neće dozvoliti. Zato je LDP garant reformi i garant uspeha i garant boljeg života", rekao je Jovanović radnicima u Smederevu.

On je naglasio da je vreme da LDP pokaže kako treba voditi zemlju, privredu i industriju i istakao da su radnici Srbije i Smedereva krivicom prethodnih vlasti od simbola uspeha postali simbol teškog život, muke, strepnje i neizvesnosti.

"Ja sam pokazao da znam - jednu fabriku, koja je propadala, u kojoj radnici nisu primali plate, Fidelinku, stavio sam na noge. Tamo sada 500 ljudi, 500 porodica obezbeđuje sebi za pošten život. I ja znam šta je rad, i šta je potrebno za to da se zaradi, i ja sam tamo sa njima i oni sa mnom", kazao je Jovanović.

Jovanović je naveo da će LDP 17. marta sa onima koji su spremni da uđu u promene, krenuti u borbu ne za partije i funkcije već u posao stvaranja bolje države.

"Ako treba da biramo između promena u ovoj zemlji i života po starom, hajde onda da pozdravimo i Dačića, i Krkobabića, i Palmu, sve koji su odgovorni za Srbiju kakva je danas", rekao je Jovanović.

Lider LDP je napomenuo da mora da se donese novi Zakon o radu i istakao da građani ne smeju da dozvole da budu uplašeni "nekakvim strašnim scenarijama nekakvih strašnih reformi koje će udariti po poštenom, radnom svetu".

"To je priča Dačića, koji već praktično četvrt veka, kako je na vlasti, zajedno sa svojom strankom, na razne načine uništava privredu ove zemlje. Evo, samo ovih nedelja i meseci, pogledajte Galeniku, pogledajte Dunav osiguranje, pogledajte Univerzal banku, pa Srbijagas i bahatost njegovog potpredsednika Bajatovića koji se hvali da ga na mestu direktora ne drži Srbija nego Rusija", rekao je Jovanović.

"Setite se samo da su on i njegova stranka jedini koji su na vlasti unazad više od dvadeset pet godina, i kako ste svih tih godina živeli", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, dosadašnji Zakon o radu bio je "zakon o neradu", nije štitio radnike nego neradnike i dodao da zna da je ogromna većina Srba željna samo jednog - prilike da pošteno radi i zaradi.

"Treba nam zakon koji će pošten rad, u poštenim uslovima, pošteno da plati. I za takav zakon vlada u kojoj će biti LDP dobiće podršku sindikata, dobiće podršku radnika i dobiće podršku Srbije. Vreme je da Srbija ostvari priliku koju ima", rekao je lider LDP.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво