LDP na izborima sa SDU

Čedomir Jovanović je rekao da će LDP na parlamentarnim izborima nastupiti sa Socijaldemokratskom unijom. Očigledno je da je Nenad Čanak izabrao Borisa Tadića, istakao je lider LDP-a.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je, budući da nema odgovora LSV-a na predlog liberala za zajednički izlazak na predstojeće izbore, očigledno da je ta stranka izabrala Borisa Tadića, a ne LDP.

"Bili smo jasni u poruci LSV-u - čekamo do 4. februara, jer je to prvi trenutak u kome krećemo u posao - odgovora nema što je jasan odgovor. Čanak je izabrao Tadića, nisam im nikada želeo ništa loše, neka im bude kako rade", rekao je Jovanović.

Jovanović je na konferenciji za novinare, koju je držao zajedno sa predsednikom SDU Žarkom Koraćem, rekao da je, budući da LSV nije odgovorila na jasnu inicijativu, sada jasno da će LDP i SDU pred Vojvođane ići bez Nenada Čanka, ističući da nema vremena za čekanje, jer mnogo posla treba obaviti.

Predsednik LDP-a je rekao da mu je žao što drugi još kalkulišu i biraju "između nas i drugih" i dodao da je LDP napravio logičan dogovor sa SDU o zajedničkom izlasku na izbore i nastavku dugogodišnje saradnje.

Jovanović je objasnio da je LDP sa LSV godinu dana razgovarao, ne o koaliciji koja bi donela, kako je rekao, dva odsto više glasova, već o rešavanju problema, ali takav zajednički dogovor bi LSV-u omogućio da deluje i na republičkom nivou.

"Za mene je izostanak odgovora - odgovor, a za njih je prostor da dodatno razmisle", rekao je Jovanović.

On je ponovio da u bloku koji vodi Boris Tadić ne vidi mesto za LDP, navodeći da je tu pre svega reč o obračunu ljudi koji su bili u jednoj stranci, a zajedno su odgovorni za situaciju u Srbiji.

Na pitanje da li partner LDP-a nakon izbora mogu biti naprednjaci, Jovanović je odgovorio da nema prostora za pijacu.

"Nije tačno da su ovo izbori u koje LDP ulazi tek tako da bi prodavao podršku", rekao je Jovanović.

Jovanović je ranije, na sednici Glavnog odbora, saopštio da LDP ostavlja LSV-u rok do 4. februara da se izjasni o zajedničkom izlasku na izbore.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво