Patrijarh Kiril čestitao Nikoliću

Čestitam na izboru za predsednika Srbije, naveo patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril u čestitci Tomislavu Nikoliću. Rezultat glasanja bio je dokaz visokog stepena poverenja naroda, istakao Kiril.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije, saopšteno je na sajtu Moskovske patrijaršije.

"Primite moje tople čestitke na izboru za predsednika Srbije. Rezultat glasanja bio je dokaz visokog stepena poverenja naroda", navedeno je u čestitki.

Patrijarh Kiril je takođe naveo da je prošlost, sadašnjost i budućnost srpskog naroda neodvojiva od pravoslavlja koje vekovima određuje kulturni i duhovni identitet i predstavlja osnovu za formiranje državnosti.

"Ruska crkva tradicionalno posvećuje veliku pažnju odnosima sa Srbijom na različitim poljima. Naši narodi dele zajedničku veru, zajedničke vrednosti i zajedničku istoriju. Uvek se iskreno radujemo uspesima naše srpske braće i sestara i saosećamo sa njihovim teškoćama", poručio je patrijarh Kiril.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 01. jun 2012, 08:03) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Ruski patrijarh je u par recenica sve rekao.Doh je njih bice i nas. Dusan

(četvrtak, 31. maj 2012, 06:37) - Михаил [neregistrovani]

Братья!

Братья, мы с вами!

(ponedeljak, 28. maj 2012, 23:22) - Miro Markovic [neregistrovani]

Neka zivi pravoslavna Rusija zauvek!

Nasi koreni su slovenski. Nasa vera je pravoslavna. Po korenima, nasi jezici su veoma slicni. Prostor koji delimo je istocno-evropski. Od toga ne mozemo da pobegnemo vec samo mozemo da negujemo i cuvamo u srcu i dusi. Srecno svima na izboru. Ono sto narod izabere, mora da pustuju pa cak i oni sto se sa tim ne slazu.

(nedelja, 27. maj 2012, 20:24) - anonymous [neregistrovani]

Politika i vjera ne idu zajedno

Zar crkva i drzava nisu odavno otisle svaka svojim putem?

(nedelja, 27. maj 2012, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

Hvala

Zahvaljujem se ruskom patrijarhu i želim mu sve najlepše.

(nedelja, 27. maj 2012, 17:44) - Z [neregistrovani]

Pogled u Rusiju

Mi Srbi nemamo sta da gledamo naokolo, zna se nasi pogledi svi prema Rusiji, sa Rusijom sanse za nas opstanak kao naroda su nam odrzive, bez nje ne smem ni da pomislim.